Вести

Орлић: Лактање за позиције у новоформираном покрету

Заменик шефа посланичке групе СНС Владимир Орлић оценио је данас изјаве опозиционих посланика о новоформираном покрету Саше Јанковића као "лактање за позиције у новом облику ДС".

"Добро позната политика мржње, деструкције и политичке немоћи ових дана добија ново камуфлажно одело и то у новом облику ДС који је формиран овог викенда у форми извесног удружења слободних уметника или како је већ Саша Јанковић ДОС-овски кандидат насловио своје удружење'', рекао је Орлић новинарима у парламенту.

Он сматра да би ново име новог облика ДС требало да превари грађане Србије и наведе их да не мисле да је то ''исто жуто предузеће'' које је упропастило земљу, а изјаве Балше Божовића (ДС) и Зорана Живковића (НС) у парламенту види као жестоку борбу за позиције у том покрету.

Божовић је иначе данас у парламенту затражио поред политичке и кривичну одговорност министра полиције Небојше Стефановића и његових сарадника због веза са Звезданом Јовановићем и подметања доказа против полицајца Далибора Карановића, док је Живковић критиковао могућност избора Братислава Гашића за директора БИА.

Орлић је прокоментарисао да се Балша Божовић очигледно жестоко труди да се умили удружењу (Саше Јанковића) и очигледно се, каже, нада ангажману за себе лично, дубоко незадовољан позицијом коју има у ДС.

''Он изводи свој игроказ данима у скупштини'', рекао је Орлић, истичући да ништа другачији наступ није имао ни Зоран Живковић, који се поломио у кампањи за председничке изборе да се што боље додвори Саши Јанковићу.

 

 

 

извор: Танјуг