Вести

Орлић: На нама је задатак да сачувамо слободу нашег народа

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Владимир Орлић истакао је да је 15. фебруар значајан датум за све грађане Србије.

"На нама је велики задатак да сачувамо слободу нашег народа. Данас је Србија неупоредиво успешнија него раније, а треба да се боримо да буде још боља. Ако ослушнете какве поруке преноси председник Вучић са младима и децом, он увек каже да имају на уму своју земљу. Та врста односа према својој земљи је најважнија на свету. То се показује и у важним датумима. То мора да дође из душе народа, а не може никада на силу. Не може само да се прогласи датум. 2000. година Србија је била трагично поражена. Као да су се трудили да Србија буде што неуспешнија. Гледали су само како да закатанче и распродају све, увек загледани само у себе и своје банковне рачуне. Кад год су тражили од њих да ураде нешто против своје земље и народа, они су све прихватали. То смо суштински порменили од 2012. године. Мораш да поштујеш своју државу и свој народ. Та промена дошла је са политиком Александра Вучића", рекао је Орлић.

Орлић је коментарисао катастрофалан инцидент у Хрватској када су лутке са ликовима Александра Вучића и Владимира Путина спаљене на ломачи.

"Председник им је одговорио у свом стилу када им је рекао да би завидео да је неко други била мета. То је мржња која нема граница. То је дубоко укорењена мржња према српском народу. Та мржња била је још гора од нацистичке, па су имали и логоре за децу, што нико други није имао. Вођена Вучићевом политиком, Србија превазилази Хрватску, па је зато та мржња још већа. Можете само лутке да палите, али не и да онемогућите напредак наше земље. Он отворено и јасно говори о историјској истини и свуда и на сваком месту. Сваког августа помиње "Олују" која је била највеће етничко чишћење после Другог светског рата. Кад год видите овакве изливе беса, увек можете да будете сигурни да он нешто много важно ради за Србију и српски народ. Увек се радујте када видите овако нешто, јер то значи да је председник Вучић извојевао неку важну победу за Србију и српски народ", рекао је Орлић.

 

 

 

 

Извор: ТВ Информер