Вести

Орлић: Наша политика је озбиљна и одговорна

Председник Народне скупштине и потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Владимир Орлић истакао је у емисији "Таковска 10"  да је политика коју предводи председник Александар Вучић убедљиво најбоља за Србију, у сваком погледу.

"Она подразумева и наше односе са свима у свету, дакле, и чињеницу да је Србија држава на свом европском путу, али и поносна на своја традиционална пријатељства и на своја партнерства којих се, као што сте видели, не одричемо. Напротив, постоје снажни притисци и све их трпи искључиво председник Републике. То су наши принципи, наша јасна стајалишта и ми на њима, као што видите, успевамо да истрајемо упркос тим притисцима", рекао је Орлић.

Истиче да је политика војне неутралности уграђена и у законе, у стратешка документа Србије.

"Она треба да буде одржива, да, али постаје одржива тако што снажите своју војску кад сте војно неутрални. Ко је то икада урадио? Икада пре Александра Вучића и државне политике које водимо данас? Не, само све супротно", рекао је Орлић.

Политика власти је, истиче, политика слободне, самосталне, суверене државе, која води рачуна искључиво о интересима свог народа.

Када је реч о принципијелном чувању суверенитета и територијалног интегритета, истиче да их Србија поштује и за себе и за друге, и указује на говор председника Вучића у седишту Уједињених нација.

"То је наш принципијалан став. Поштујемо га у случају сваке државе, али исто то тражимо да се поштује и када је реч о Србији", поручује Орлић.

 

 

 

Извор: Ртс 1