Вести

Орлић: Наставићемо да радимо за бољу будућност Србије

Председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић говорио је о митингу "Србија наде" који је одржан у петак 26. маја у Београду, и како је рекао, тај скуп је нешто што ће се дуго памтити, нешто што Србија није видела до сада.

"Сад у петак 26. маја, пре свега видели сте величанствену слику, рекао бих импозантан скуп, скуп какав не само Београд, него Србија не памти. Видели сте и чули преко 200.000 људи, нешто што Србија не памти, чак и по онаквом времену. Да по таквом времену и најгорем пљуску да толико људи буде окупљено, не само зато што има наду и верује, него и зато што жели да подржи нешто што је добро за све нас и дошли су на позив свог председника, ништа их није поколебало, па чак ни пљусак. Они из бившег режима данима су их вређали, називали свакаквим именима, сендвичарима и најгорим увредама, а онда су им исти ти људи одговорили на најбољи могући начин. Срцем и душом, са вољом су хтели по највећем пљуску да сачекају свог председника. Та слика била је нешто што ћемо дуго, дуго да памтимо и гледамо, показали смо где је срце свима, чули смо и много важних порука од председника Вучића. Између осталог и оно што сте поменули, председник је рекао да је спреман на дијалог, да чује захтеве, да буду избори и њихов одговор је одмах уследио, настављају по старом, ништа их то не занима, хоће власт без избора, хоће министарске фотеље, прилику да се дочекају неке моћи, јер није им довољна ова медијска моћ коју већ имају и сав новац који добијају тиме. И сами су свесни да немају ничију подршку, ту видимо шта је суштина свега, да ли ће успети да преваре неке људе, видећемо, али суштина је иста", рекао је Орлић и потом се осврнуо на то да је и велики број људи са Косова и Метохије дошао на митинг "Србија наде".

На питање да ли је Курти искористио то што је велики број људи дошао у Београд да подржи свог председника, да настави да врши свој терор над Србима на Косову и Метохији, Орлић је рекао следеће:

"Наравно да је он то урадио врло намерно, између осталог, хтео је да на тај начин искористи чињеницу да ми имамо велики скуп, и да то можда и поквари. Све оно што он ради, не само тог дана, него и иначе, све је то део његовог истог плана да доведе до ескалације, да изазове отворени сукоб, јер то је једино што види као шансу за себе. Чули сте и по коментарима ових са Запада, који подржавају пројекат независног "Косова", који су га и створили, који ће увек Куртију да истолеришу све, на различите начине и триковима ће показати да су наводно забринути, а опет да га пусте да ради шта год хоће. Свима је јасно шта Курти ради и да жели да доведе до етничког чишћења Срба са Косова и Метохије у потпуности. Али сте видели и рекацију наше државе, одмах је одржан састанак."

Орлић је рекао и да је јучерашњи скуп у Крагујевцу био важан скуп Српске напредне странке, на коме се између осталог бирао и нови председник те странке.

"Било је више од 3.790 делегата; важан скуп, важна скупштина наше странке, овај број говори о томе колико је та странка значајна. Важан и због одлука које смо донели, а и веома емотиван скуп, то сте вероватно могли и да видите, на основу оних снажних аплауза и речи које су могле да се чују. Нашу земљу очекују велики изазови, председник је рекао да већ око Видовдана крећемо у формирање  новог Народног покрета који ће окупити све људе који су спремни да се боре за своју државу. Изабрали смо Милоша Вучевића за председника Српске напредне странке, добио је велико не само поверење, него и обећање колега да ћемо наставити да радимо заједно за бољу будућност Србије. У наредним недељама ћемо да се окупимо да дефинишемо како ће изгледати наше руководство и да будемо спрмени за 30. јун када ћемо кренути у формирање Наредног покрета", поручио је Орлић.

 

 

Извор: ТВ Хепи