Вести

Орлић: О нерегуларности говоре Јеремићеви извршиоци

Заменик шефа посланичке групе Српске напредне странке Владимир Орлић изјавио је данас да о наводној нерегуларној медијској атмосфери на изборима за председника Србије, говоре они посланици који су у улози "извршилаца прљавих послова Вука Тадићевог Јеремића".

Реагујући на наводе председника Двери Бошка Обрадовића и посланичке групе "Нова Србије - за спас Србије", Орлић је новинарима у парламенту рекао да је Јеремић послао своје извршиоце из Двери у виду политичке старлете Бошка Обрадовића и посланика из посланичке групе "За спас Нове Србије", које је за новац купио да поново причају више пута поновљене празне приче и промашене теме.

Орлић каже да тиме заправо Јеремић покушава да забашури утисак и горак укус скандала који је изазвао након што је преко свог представника иборног штаба саопштио став да је у Сребреници извршен геноцид и да је за то крива Србија.

Како је навео, данас је послао Обрадовића и посланике из групе "За спас Нове Србије" да причају да слободне воље и демократије, те да причају све што спада у припремне радове за дестабилизацију у земљи на којој заједнички раде и којој се надају.

"Било би добро да следећи пут Вук Тадићев Јеремић, кад већ људе плаћа, нађе некога ко је у стању да му за добијени новац бар мало одради посао", рекао је Орлић.

Према његовим речима, Јеремић је ових дана поново активан јер је позвао члана свог изборног тима да преко друштвених мрежа отворено позива "на линч оних апелаша који подржавају другог досовског кандидата" Сашу Јанковића.

Наводећи да су Обрадовић и посланици из групе "Нова Србија - За спас Србије" износили податке о заступљености кандидата у медијима које су тобоже сами измерили, Орлић се позвао на релевантне податке независних истраживача који већ постоје.

Тако је навео да је Ипсос у првом кварталу 2016. када је била и изборна кампања представио податке да је у дневној штампи у том периоду било два пута више негативних садржаја о Александру Вучићу у односу на позитивне, а да три од седам штампаних медија ниједну позитивну реч није написало о Вучићу.

Навео је и да су по том истраживању подједнако били заступљени и власт и опозиција.

Када је реч о недељницима, Орлић је рекао да у првом кварталу 2016. ниједан недељник није написао позитиван текст о Вучићу већ су били екстремно критични, а неки чак и радикално критични према њему.

 

 

извор: Танјуг