Вести

Орлић: Обезбедили смо 10 година мира захваљујући политици Вучића

Београд  је под никад већим притисцима да прихвати немачко-француски план који још увек није објављен, а они који су га видели потврђују да садржи неке врло "горке залогаје".

Има ли Београд простора да план прилагоди у своју корист па и да га услови потпуном применом ранијих споразума, пре свега оног о Заједници српских општина? Шта би значио пријем Косова у УН и може ли  то да се заустави? О чему може, о чему не може да се преговара ако се Београд пита?

О овим и другим питањима везаним за најновији развој догађаја око статуса Косова и Метохије у емисији "Таковска 10" разговара председник Скупштине Србије и потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Владимир Орлић.

"О том плану је потпуно отворено говорио за јавност председник Србије Александар Вучић. Рекао је како тај план гласи, са чим се суочавамо, и са тешким последицама које бисмо  имали уколико евентуално одбијемо да се тим планом бавимо. Председник је позвао том приликом, и рекао да је спреман да разговара са представницима политичких странака посланичких група, да их упозна са током тих разговора, као и садржајем. Рекао је такође том приликом да је спреман да дође у Народну скупштину, и ми ћемо ту седницу да имамо", рекао је Орлић.

"Упутили смо позив председнику, и као што знате он се сваки пут до сада одазвао  позиву Народне скупштине, и говорио отворено, и народним посланицима и народу. А ако се питате сад, око ових консултација, не знам колико то сада има смисла, видели сте да су неки данас одмах отрчали да кажу да их то ништа не занима. Њих суштински занима само позорница. Хоће Народну скупштину, тражили да дође Александар Вучић, а онда је некако њима изгледа био проблем да на тој седници буду. Политика коју држава води, коју предводи Александар Вучић, је политика коју алтернативе нема, све остало су празне приче и потреба да се буде звезда у њиховим медијима. Подршка већине народних посланика је неспорна. Народна скупштина већином подржава ову државну политику коју ми водимо. Обезбедили смо 10 година мира и то захваљујући политици Александра Вучића", рекао је Орлић.

 

 

 

Извор: РТС 1