Вести

Орлић: Очекујемо реакцију тужилаштва

Заменик председника посланичке групе Српске напредне странке Владимир Орлић рекао је да очекује да тужилаштво реагује на, како је оценио, покушај убиства посланика Маријана Ристичевића.

Орлић је рекао да се у петак догодило нешто невероватно и додао да су сви згрожени сликама које су обишле целу земљу, на којима се види да лидер Двери Бошко Обрадовић са својих 20 присталица напада Ристичевића.

"Оборили су га на под, шутирали и газили. То је био чист покушај убиства. Не може нико да разуме како то тужилаштво не види и како до сада није поступило", рекао је Орлић.

Орлић је додао да су напредњаци два дана чекали на реакцију и да су, пошто је није било, шеф посланика Александар Мартиновић и посланица Сандра Божић ступили у штрајк глађу и инсистирају да се тужилаштво огласи.

Орлић је упитао о каквој је демократији реч ако неког нападну и каква се порука шаље - да човек нема право на живот ако вам се не допада.

Оценио је да је била најобичнија "бедна лаж" којом је Савез за Србију покушао да оправда оно што је урадио Бошко Обрадовић, односно да је Маријан Ристичевић имао нож код себе.

"Никакав нож није имао. Носио је мобилни телефон, кесу и кључеве аутомобила", поручио је Орлић.

Орлић је рекао да фашизам у Србији никада није могао да прође, па не може ни данас.

Орлић тврди и да штрајк глађу Бошка Обрадовића не постоји, односно да је трајао колико и укључење медија испред Скупштине, а када су медији отишли ушао је у Скупштину где је јео и преспавао, док су Мартиновић и Божић били све време испред.

Тврди и да је Обрадовићу, по директном налогу Драгана Ђиласа, циљ да изазове масовне сукобе и то разним инцидентима, а у том смислу је подсетио на упад на РТС моторним тестерама, покушај да уђе у Председништво, као и да провали у Дом Народне скупштине.

Како је рекао, Обрадовић и Ђилас стално говоре како је Србија на граници грађанског рата, а управо они желе да се та граница пређе што пре.

"Покушавају да насиљем дођу на власт", истакао је Орлић и додао да, међутим, нису успели никога да уплаше, нити су својим агресивним покушајима успели да дођу на власт.

"Нису успели да обезбеде подршку народа, Обрадовић је позвао јуче присталице да га подрже, а било их је највише 20, 25. Три, четири пута је било више оног народа који се окупио и рекао Обрадовићу фашисто, а Ђиласу лопове", наводи.

Како је истакао, до њихових хапшења није дошло јер нико неће да "буде глуп" и допусти да га они испровоцирају и да дође до масовног сукоба који желе.

"У Србији само мали, миноран број људи може да прати фашистичке методе", додаје Орлић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк