Вести

Орлић: Опозиција нема политику

Најјача могућа разлика се види већ на први поглед, тек када уђете у резултате и политику коју неки ни немају, тек онда вам постане јасно ко је ко, рекао је председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић, гостујући на телевизији Пинк.

Орлић је рекао да смо имали и вриштање и пиштање, и дување у вувузеле, као и скакање по клупама, насиље, дивљачко понашање, додаје да треба сваки човек у овој земљи да погледа њих са једне стране, а са друге стране председника Вучића и његов говор у Уједињеним нацијама.

"Само погледајте ту разлику, између њега и њих са свим овим вриштањима и више нико ништа не мора ни да каже ни да објасни. Где се налази одговорност и ко показује да ради на достојанствен и озбиљан начин", рекао је Орлић.

Како је рекао, најјача могућа разлика се види већ на први поглед, додаје да тек када уђете у резултате и политику где је они ни немају, тек онда вам постане јасно ко је ко.

"Они су у Скупштини урадили буквално све. Ми смо ставили на дневни ред ребаланс буџета, како би повећали пензије поново ове јесени, поред свих једнократних подршки за њих. Кажемо, ребаланс ће то да омогући па да можемо да идемо даље, па да поново дигнемо од јануара месеца. То је добро, можете да волите или не волите председника, то је ваша ствар, али не можете да објасните зашто сте против тога да се повећају пензије у овој земљи", рекао је Орлић.

Како је рекао, то се односи и на новац који смо обезбедили за све мајке, за њихову децу до 16 година. Истиче да је једини коментар на све то да ће то да спрече.

"Они немају објашњење зашто су против тога. Како да објасне мајкама зашто су за то да оне не добију новац за своју децу", рекао је Орлић.

Такође, ради се и о новцу за лечење ретких болести, како у земљи, тако и у иностранству.

"Имамо и још средстава, озбиљно смо радили, хоћемо да још 4 милијарде издвојимо у ту сврху, али они кажу не, не желе да се одржи седница. То разуман човек не може да објасни, како забога могу да приђу човеку који жели да да подршку држави, између осталог због тог питања и говори о сопственом примеру и истиче да зна колико је то важно, они наводе да ли је он и за кога гласао", рекао је Орлић и додао да су они у том тренутку дували пиштаљку човеку у уво док је то говорио.

Упитао је шта треба да будете да би то могли да урадите.

"Да се не лажемо, не очекујте од тих људи никада ништа боље од овога што су показали. Они су ово урадили својом вољом и показали су шта могу да понуде народу", рекао је Орлић.

 

 

Извор: ТВ Пинк