Вести

Орлић: Поносни смо на важне кинеске инвестиције

Председник Скупштине Србије Владимир Орлић састао се са амбасадорком Кине Чен Бо, која му је уручила честитку председника Сталног комитета Свекинеског народног конгреса Лиа Зхансхуа, поводом избора за председника парламента.

Чен Бо је нагласила да је Свекинески народни конгрес спреман да настави успешну сарадњу са Скупштином Србије и новоизабраним председником.

Орлић је изразио задовољство што је састанак са амбасадорком Кине његов први званични састанак по ступању на дужност и истакао да је то изванредна потврда пријатељских односа и вечног пријатељства два народа.

Орлић је изразио захвалност на принципијелном ставу и сталној подршци Кине по питању очувања суверенитета и територијалног интегритета Србије.

Орлић је нагласио да Кина има пуну подршку Србије у питањима суверенитета и територијалног интегритета те земље и додао да ће српски народ бити вечно захвалан на подршци и помоћи коју је Кина пружила у најтежим тренуцима, посебно током пандемије.

"Поносни смо на важне кинеске инвестиције које су са успехом реализоване у Србији, као и на бројне инфраструктурне пројекте који су од највећег значаја за нашу земљу", рекао је Орлић.

 

 

 

Извор: Танјуг