Вести

Орлић посетио Дом ученика "Милутин Миланковић"

Председник Народне скупштинe Републике Србије др Владимир Орлић обишао је Дом ученика средњих школа "Милутин Миланковић" на Палилули, и уручио донацију Народне скупштине у виду рачунара.

У разговору са директором Ненадом Миленовићем, др Орлић је захвалио руководству и васпитачима Дома, јер ученицима обезбеђују најбоље могуће услове за боравак и учење, уједно, кроз васпитно-образовни рад, доприносе њиховом успешном школовању, социјалном сазревању, развоју личних компетенција и формирању здравих животних навика.

Директор Миленовић је поручио да је, од оснивања Дома пре више од шест деценија, кроз њега прошло готово 10.000, а да у њему тренутно борави 300 ученика.

Председника Скупштине је упознао са васпитним и образовним активностима и садржајима Дома, организацијом рада и захвалио на донацији која ће, како је нагласио, додатно допринети функционисању Дома, првенствено на корист ученика који похађају информатичке курсеве и семинаре, али и запослених у администрацији.

Такође, изразио је задовољство чињеницом да Република Србија данас брине о деци и младима, и континуирано и одговорно ради на свеукупном унапређењу образовања и промоцији позитивног система вредности.

 

 

 

Извор: Танјуг