Вести

Орлић: Посланички клуб СНС најзначајнији носилац политике Александра Вучића

Заменик шефа посланичке групе СНС Владимир Орлић рекао је да се Пекарски, након краткотрајног одсуствовања из редова владајуће коалиције, вратио у скупштинску већину кроз приступање посланичком клубу СНС.

Орлић каже да је СНС “центар и носећи стуб формирања коалиције и парламентарне већине у скупштини”.

''На начин на који је то учинио Пекарски треба да поступе сви који су постали посланици на изборној листи Алексндар Вучић - Србија побеђује, а тренутно имају извесне дилеме у правцу свог политичког деловања'', каже Орлић.

Он је навео и да је посланички клуб СНС најбројнији и најзначајнији носилац политике председника Александра Вучића.

''Повратак у окриље наше изборне листе и приступање посланичкој групи СНС је природно, логично стање. То је стање уважавања воље грађана исказане на слободним изборима'', каже Орлић поводом прикључења Пекарског СНС и наводи да је то прави пример озбиљног и одговорног понашања и уважавања изборне воље.

Пекарски је рекао да је због неслагања са политиком Нове Србије у последњих годину дана поднео оставку на све функције у Новој Србији и напустио ту странку. Пекарски каже да да је упутио молбу посланичком клубу СНС да им се прикључи јер жели да настави да се бави политиком озбиљно кроз чланство у СНС.

За СНС на челу са Александром Вучићем каже да је кохезиони фактор, те наводи да је Вучић постао и фактор поверења и у држави и у иностранству, а изнад свега у њега поверење имају грађани што се показало на председничким изборима. Изразио је уверење да ће то бити показано и на изборима у Београду.

 

 

 

 

извор: Танјуг