Вести

Орлић: Разговори са Шапићем почињу данас, водиће их Вучић

Члан Председништва Српске напредне странке Владимир Орлић поручио је да преговори Српске напредне странке са СПАС-ом почињу данас и да ће их предводити лично председник Србије.

"Разлози су јасни. Треба да учврстимо политички фронт који се брине о нашој земљи. Верујемо да је добар начин да то постигнемо разговорима са СПАС-ом и Александром Шапићем који почињу већ данас и водиће их председник Вучић", изјавио је Орлић.

Како је истакао, Председништво Српске напредне странке је пружило једногласну подршку почетку преговора.

"Ми треба да учвршћујемо политички фронт људи спремних да се боре за Србију, људи који воде рачуна о њеној слободи и независности, о томе колико је важно да наставимо да напредујемо, и када је реч о нашој економији. Зато је и вакцинација битна, да наставимо да радимо како би наставили са оним плановима које смо започели, да изградимо све што смо чекали 70 година, да наставимо да појачавамо и повећамо плате и пензије. Дакле, реч је о важним питањима и зато хоћемо да нам фронт буде и шири и јачи, и верујемо да је добар начин да постигнемо и да разговарамо са Александром Шапићем", рекао је Орлић.

"Верујем да ћемо успети да пронађемо заједнички језик,  да оснажимо позиције људи који се за Србију искрено боре и који хоће да процес позитивне промене учине неповратним. Да се не постави питање да ли то може да се преокрене и да се врати у оно време када су тајкуни и лопови, који и данас гледају како да и данас још више украду, од Драгана Ђиласа па надаље, да они могу свима нама у овој земљи да се попну на грбачу и наставе са пљачком. Сви добро разумемо да, у овом тренутку, морамо земљу да заштитимо на прави начин и зашто је важно да имамо и нову енергију. Тамо где је нема довољно, да је свакако појачамо, о томе ће се питати наша странка, и у том смислу ћемо и да појачамо своје редове", напомиње Орлић.

"Битно је да се посао ради на прави начин. Када кажете људима радимо сада путеве, сада доводимо нове инвестиције, сада радимо на томе да појачамо плате, да то буде за озбиљно, да то не буде како су писале многе депеше међународних институција и амбасада, како је то било у време бившег  режима. Причају на телевизији једно, а онда Драган Ђилас оде у амбасаду и каже ма то је више маркетинг, мене нешто друго занима, мене више бизнис  занима", рекао је Орлић.

"Сви знају како је настало оних 619 милиона, Ђиласа занима само да настави пљачку, које је и била вођена преко РТС-а, чувеном препродајом ТВ секунди, сви су за то чули. Ђилас хоће да то поново ради, да се његове приватне фирме богате, и он лично, и да он има оне услове које нема нико на тржишту, а да би контролисао комплетан медијски сектор и све телевизије и како би на томе масно зарађивао. Уосталом, Ђилас се тиме хвали када оде на своје тајкунске медије, са осмехом од ува до ува прича како је постао велики богаташ, али, ето, имао је мало среће, као да му је 619 милиона пало са неба", изјавио је Орлић.

"Он каже да је препродавао секунде и то каже тако безобразно и цинично да видите да се поштеном народу у лице смеје, само што им не каже, па ви сте будале, ви сте идиоти, зато што сте се ви нисте обогатили, а ја јесам, зато што сам ја паметан. Ђилас каже да је много паметан, јер зна да 100 одсто смањи за 20 одсто, па за још 20 одсто, и ту математику из основне школе зна само он у овој земљи. Ђилас хоће да његова приватна тајкунска телевизија има националну фреквенцију, јер жели да још узима народне паре преко медија, да се још више богати, мало му је Маурицијус, Хонгконг, хоће још народних пара, то је њихова једина понуда", рекао је Орлић.

"Ђилас је без трунке срама тражио националну фреквенцију, па да се преко тих медија додатно богати, није им довољно све оно што имају, све оно што су већ украли, већ хоће још. Ђилас хоће да уређује РТС, РТВ, да се питају у јавним предузећима. Они замишљају међустраначки дијалог тако што ће да траже да се још додатно богате, а да ће њима ваљда то неко са стране да поклони, да им испоручи. Пошто већ сада виде да то није реално и рационално, они већ сада унапред прете, ако им се не испуни жеља да се поново богате и поново краду, да ће да изазову поново неке уличне нереде и неко насиље", рекао је Орлић.

"Наш одговор је веома јасан, да то никога у овој земљи нити фасцинира, нити плаши та њихова претња насиљем, људи су их одавно прочитали. И њима је јасно да су их људи прочитали и зато од избора беже. Да знају да могу да победе на неким изборима, они би на изборе изашли, јер су сви изборни услови остали из њиховог времена, још смо побољшали услове кад смо цензус смањили, али њих избори суштински не занимају, јер знају да на изборима немају шта да траже. Они би да их нека рука посади у фотеље, да имају своје шефове у јавним предузећима, хоће да кадрирају на РТС-у, РТВ- у, приватним телевизијама свуда њихове људе да поставе да би препродавали секунде… Када Драган Ђилас каже "ја сам инжењерски мозак", ја сам сигуран да се пар хиљада инжењера за главу ухвати. Ђилас је синоним за лоповлук и пљачку и један једини инжењерски посао у животу није обављао, а једини посао који је обављао је посао препродавца магле", рекао је Орлић.

 

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва