Вести

Орлић: СНС се увек радовала изборима

Председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић рекао је да опозиција својим деловањем удаљава народ, о најавама да ће опозиција током протеста који организује упасти у РТС, како је рекао, да је то од њих очекивано.

Уколико су представници такозване опозиције најавили упад у дневник РТС-а, то га ни у ком случају не би зачудило.

"Ја нисам чуо да су то баш на тај начин најавили да ће експлицитно ући у РТС, могуће је да јесу, али ми, ни ви, ни ја, ни било ко не може да каже да би био изненађен. Кад причамо о партијама бившег режима Ви сте ту видели насиље, и апсолутно непоштовање државе, друштва, константно вређање народа, то су ствари које су постале уобичајене, дакле одавно већ нико од припадника бившег режима, ту можете да кажете да важи и за све њихове народне посланике, представнике народа не постоји. Када сте ви чули од њих да покушавају нечим паметним дубокоумним, у било ком смислу за народ корисним да се представе да могу да ураде нешто друго, можда на тај начин неког човека заинтересују да им пружи подршку", наглашава Орлић.

Орлић је додао да од опозиције ни у протеклих недељу дана ништа другачије није могло да се види.

"Ви сте видели буквално недељу дана ништа нема, нико се не сећа, нико не памти, али раде све ово друго. Дакле ви сте видели, то је једна масовна хистерија и кампања обрачуна са паризером, буквално тако, дакле обрачуна са паризером, ништа корисно ништа разумно, како се односе према питањима од друштвеног значаја и чему су посветили ево већ седам дана. Не требате уопште да се трудите да пронађете тамо било шта разумно и корисно, али сте то гледали на милион других примера", рекао је Орлић.

У  прилог томе говори и податак да опозиција на све начине последњих дана води бесомучну кампању и око мера које су најављене и којима се снижава двадесет производа, објаснио је Орлић.

"Таква кампања је почела од тренутка када је председник Вучић објавио мере којима ће држава да чини у покушају да заштити животни стандард наших грађана, двадесет производа који ће да иду на снижавање, двадесет производа који ће бити са бољом ценом, који људи купују сваког дана и који су људима важни. Не овима из бившег режима очигледно навикли на шампањац, на јастоге, на кавијаре, не одговара, кад се говори да имамо најефтинији хлеб у Европи, не они не могу да сакрију колико им је то смешно и кад су ево чули да се говори о паризеру и ево видите дан и ноћ нема за њих важније теме. И сада да не буде све само њихово ругање народу, мада ништа друго и не знају да покажу и не скривено свакога дана то показују, они вам говоре да народ презиру. Да народ у овој земљи ниподаштавају, а зашто, па ето зато што неће да гласају за њих јер убедљиву подршку, у нашем народу свакога дана народ даје нашем председнику Републике Србије Александру Вучићу и то отворено показује на сваким изборима, којим год хоћете годинама уназад. Дакле због тога народ подцењују да на тај начин објаснимо кроз отворено насиље то је такође најодвратније могуће насиље", рекао је Орлић.

Орлић сматра да је отворено насиље које опозиција испољава много опасније и горе, и не само њихови обрачуни, већ и начин на који силом покушавају да дођу до циља.

"Да негде упадате и нешто заузимате на силу, да изазивате сукоб, да правите штету, да уништавате нешто што није ваше, што треба да буде имовина свих грађана, то је такође најодвратније могуће насиље, да неког импресионирате па да се на тај начин докопају власти. Прете сваког дана не знам како ће да пресуде председнику Александру Вучићу", рекао је Орлић.

Што се упада на РТС тиче, Орлић напомиње да је опозиција тај потез имала и у претходној кампањи.

"Видели сте да су то радили и недавно", рекао је Орлић и додаје да су упадали заједно и Бошко Обрадовић из Двери, сећате се али са њим и ови такозвани грађанисти, левичари либерали.

Орлић је рекао и да је председник Вучић сваког дана суочен са новим претњама.

"Видите свакога дана да хоће да пресуде председнику Александру Вучићу зато што неће да крене пушкама на Косово и Метохију, кад о пушкама говоре никад не мисле да сами узму неке пушке у руке, ту увек виде неке друге људе пре свега туђу децу, не они неће да гину. Али заједно такви са овима који Вам отворено говоре лажи и увреде на рачун Александа Вучића. За њих су Срби геноцидан народ и све остало за било кога ко се само зове српским именом. Они се лепо скупе и заједно јуришају на власт, заједно говоре све могуће лажи и увреде", рекао је Орлић.

Орлић сматра да је то ретроградна политика која ће бити кажњена на изборима, јер људи не желе насиље и увреде већ желе напредак. И једно је уз политику коју спроводи председник Републике Србије Алексадар Вучић то могуће и оствариво. Орлић је рекао да опозицију занима само новац и додао је да је сама опозиција згазила протест који је организовала.

"Они сами су на то све згазили, пљунули да слажу", и додаје да према његовом мишљењу на овај начин опозиција неће моћи да просперира.

Орлић је најавио и нову групу производа који ће бити на снижењу и које ће председник Александар Вучић најавити сутра.

Орлић је на питање о термину одржавања избора, рекао да је о свему отворено говорио председник Александар Вучић, и да ће се након завршетка државних питања, изаћи са тачним датумом избора, и да је Српска напредна странка увек за изборе, и биће одговором задовољни и припадници бившег режима.

 

 

Извор: ТВ Хепи