Вести

Орлић: Србија ће да гура напред још снажније

Председник Народне скупштине Србије и потпредседник Српске напредне странке Владимир Орлић у разговору за Ало! поручио је да једино глас за листу "Александар Вучић - Србија не сме да стане" јесте глас за стабилност и сигурност, за поштовање сваке мајке и чување сваког детета у Србији, за земљу поносних и успешних људи која је с временом само снажнија.

Са њим смо разговарали о предстојећим изборима, појачањима на њиховој листи, слоган СПС-а, али смо га најпре упитали да нам прокоментарише понашање опозиције.

* Настављају се напади на породицу председника Србије Александра Вучића, на мети се нашао и његов млађи син Вукан, како то коментаришете?

- Бедници из бившег режима, њихове тајкунске газде и страни ментори одавно су прогласили отворени лов на главу председника Србије Александра Вучића, али и на свакога ко само носи његово презиме. Мајку, оца, брата, децу... Сада и на најмлађег сина, дете од шест година. Ништа им није свето, прљавштина и подмукла безобзирност коју показују је незапамћена. Али то је сва њихова политика: линч туђе деце, уништавање туђих породица. То би са целом Србијом урадили само ако им падне шака.

* Шта можемо очекивати до краја кампање?

- Што је тиче бившег режима, свих лажноевропских и лажнодесних - који су сви скупа поново на казану тајкуна Ђиласа: ништа сем одвратне кампање личних напада на Александра Вучића. За њих друга тема не постоји, другу мету немају. А народу могу да понуде само повратак у мрачну прошлост. С друге стране, изборна листа „Александар Вучић - Србија не сме да стане“ у кампањи ће говорити о резултатима, као и о плановима за будућност. Како да нам пензије и плате расту и даље, да изградимо још ауто-путева, нових болница и клиничких центара, још више новца обезбедимо и за пољопривреду и за ИТ сектор... То су питања која значе бољи живот људи и Србију која је још снажнија и још успешнија.

* Док сте били на челу Скупштине, опозиција вас је критиковала да сте били пристрасни у вођењу седница?

- Забринуо бих се да ме такви хвале. Овако - све је у реду. За дивљачко понашање које су показали могу да се жале искључиво сами себи и својој "памети": нити је ко терао лажне "десничаре" што воле тајкунски казан да се залећу на председника Србије као помахнитали уличари и суманута руља куртијевска, нити је ове лажне "проевропске" било ко приморао да вриште, дувају у вувузеле, скачу и газе по клупама, ломе народну имовину, као да им се колективно откачила жица у глави. Кад их пустите да без казне обаве то своје дивљање, да их сви лепо виде ко су и шта су, то није "пристрасност" - то је суочавање са реалношћу: у којој су добили прилику да покажу шта то нуде Србији, па показали само насиље, безумље и дивљаштво. По томе ће им људи и дати оцену на изборима.

* На листи "Александар Вучић - Србија не сме да стане" велику пажњу су привукли и Радослав Милојичић Кена, Татјана Мацура и Дејан Булатовић, шта ви кажете на то?

- Политика напретка и снова који се данас остварују и нису више тек вишедеценијска празна обећања, јесте политика која окупља. Отуда и широки народни покрет који стоји иза листе „Александар Вучић - Србија не сме да стане“, решен да подржи управо такву политику: много људи, различитих организација, удружења, разуме колико је важно да Србија иде напред. И желе да буду део тога, јер данас пишемо историју своје земље, а бројне изазове успешно ћемо савладати само ако смо јединствени и сложни. Све супротно, дакле, тајкунима и лоповима који би Србију само да свађају и деле, као што раде у својим партијама које су претворили у своје приватне фирме.

* Опозиција је оптужила вашу коалицију да сте преузели слоган Зорана Ђинђића.

- Причају глупости као и увек, али - шта је ту ново? Боље би им било да објасне: с којим правом су сами украли људима слоган „Србија против насиља“, злоупотребили на најодвратнији начин највећу трагедију која се догодила и сву убијену децу. То што су урадили ући ће у историју бешчашћа. Оскрнавили су бол родитеља, рекли им осионо и бахато „Немате ви тапију на тај бол, већ ћемо ми од тога да правимо себи изборну кампању!“... Уз скаредно прављење журки, музику, кловновско играње макарене и ламбаде, прање ногу у гуменим базенима - претворили су све у ругло. Зато им, уосталом, више нико није ни долазио на њихове „протесте“. А видеће и на изборима шта људи мисле о томе што су урадили.

* Када смо код слогана, да ли вас је изненадио слоган СПС "Ивица Дачић премијер"?

- Не изненађује ме ништа. Одавно.

* Кампања за изборе је усред великих превирања у свету, колико је то отежавајућа околност?

- Та глобална дешавања су огроман проблем свима у свету: погледајте само списак европских земаља које су сада у рецесији и ко је све на њему. За нас је велика ствар то што Србија чува и стабилност и сигурност, чак и у овако тешком времену. И сви знају да је то заслуга државне политике коју водимо. А замислите само за тренутак шта би у време оваквих глобалних изазова било са Србијом да уместо Александра Вучића одговорне и тешке одлуке морају да доносе неки Ћута, неки Миливојевић, Алексић и његов таст, Мариника Тепић и Бошко Обрадовић, Милош Јовановић и Небојша Зеленовић... Ђилас и Шолак би узели паре, националне фреквенције, поново милијардама напунили своје џепове и своје рачуне по белом свету, али - шта би било са Србијом? За дан би нам државу претворили у прах и пепео. И то је баш свакоме јасно.

* Опозиционари најављују да ће се ујединити након избора, да ли сте то очекивали, с обзиром на то да имају потпуно различите ставове о многим питањима?

- Не, немају они никакве "ставове" - сви заједно имају само жељу за влашћу, фотељама и приликом да поново народ пљачкају. На том путу имају и заједничког противника ког су прогласили за заједничког непријатеља и ког би заједнички да униште на сваки начин, а то је Александар Вучић. И то је све што имају заиста. Као што су се прошле године за трен ока испред Ђиласа постројили ДСС, Двери, Заветници, ПОКС јер су помислили да ће тако моћи да очерупају Београд, тако ће урадити и сада, било где, само ако им се за то пружи прилика. И сами то кажу. Немају, дакле, никакав проблем самопроглашени "десничари" да иду са онима који кажу да је за њих "Косово независно", да су "Срби геноцидни", који хоће да уводе санкције Русији, који би да нас воде у НАТО... Све би то спровели заједно, никакав проблем, каква идеологија, политика и слични бакрачи - само да се дочепају пара. Објаснио је једном приликом некадашњи Ђиласов сарадник Сергеј Трифуновић како то код њих функционише: "Дође Ђилас, седне, покупује све и - онда су они, као, уједињена опозиција...". Паметноме доста.

* Какве су ваше амбиције, да ли себе и након избора видите у парламенту?

- Све жеље и све амбиције нас који представљамо изборну листу "Александар Вучић - Србија не сме да стане" везане су за победу народа, одбрану наше Србије, њене слободе, њеног права на живот и на будућност, на изборима који су најважнији до сада. Наш је и заједнички циљ: да та победа, баш зато што је важнија него икада пре, буде и - убедљивија него икада. Да се глас народа чује толико снажно да га добро разумеју све овдашње сецикесе, тајкуни и лопови из бившег режима, све њихове слуге, "леве" и "десне", као и њихови страни ментори. Па после избора - да у миру радимо за тај народ и за своју државу, јер посла има много, а времена за губљење нема. И на ком год месту да добијете прилику да се за ту политику борите, то је увек била и биће - највећа част и обавеза.

* Какав резултат очекујете на републичким изборима, а какав у Београду?

- Борићемо се свуда - јер нећемо без борбе да допустимо овима који би да нас врате у најцрњу прошлост и бесомучну пљачку да рушећи у својој безобзирној, стихијској мржњи Александра Вучића и Србију, униште све оно што је народ муком стварао и градио. Пред најгорима од најгорих нема повлачења - напротив. Обавеза је свих честитих људи да се таквима супротставе, одбране све породице и сву децу у Србији од пустахија и зликоваца. И биће како народ одлучи јер воља народа је светиња.

* Шта је ваша порука бирачима, због чега треба да гласају за вашу листу?

- Једино глас за листу "Александар Вучић - Србија не сме да стане" јесте глас за стабилност и сигурност, за поштовање сваке мајке и чување сваког детета у Србији, за земљу поносних и успешних људи која је с временом само снажнија. Да оне наредне изборе, за четири године од данас, дочекамо као држава у којој је просечна плата 1.400 евра, пензија 620 евра, а гарантована минимална зарада 650 евра, која премрежена новим ауто-путевима и брзим пругама дочекује цео свет на изложби EXPO 2027, бележи успехе и победе, чинећи ту историјску промену - неповратном. То значи глас за листу која представља само нашу, суверену, независну и слободарску политику сталног напретка, служења искључиво нашем народу и борбе за искључиво наше народне и државне интересе. Глас за оне друге своди се увек на исто: то је глас који иде у кесу тајкуну Ђиласу и то је глас за пут у прошлост и у пропаст. Трећег нема, како год да посматрате - што је само важан разлог више да 17. децембра заједно поручимо: Србија не сме да стане и неће да стане, већ има да гура напред, још снажније него пре.

 

 

 

Извор: Ало