Вести

Орлић: Србија неће дозволити да се страдања икада понове

Председник Народне скупштине Републике Србије Владимир Орлић изјавио је да је Србија, на тежи начин, кроз своја страдања, схватила да на овом свету нема правде и да ће морати сама да се бори за себе, како би обезбедила напредак и спречила да јој се понове страдања.

У изјави након обележавање Дана страдања у Другом светском рату, крај Споменика стрељаним ђацима и професорима у Шумарицама, Орлић је рекао да сваке године на данашњи дан тугује цела Србија.

"Ми смо кроз своју историју, на најтежи могући начин, кроз своја страдања, схватили и научили да на овом свету правде нема. И нема тог права које велики силни и моћни нису у стању да погазе уколико мисле да то чини нешто њиховим интересима. То смо разумели", рекао је Орлић.

Додао је да данас знамо да, онолико колико је Србија снажна, колико је у стању да се бори за себе и за своје, толико ће нам бити добро.

"Нико нам ништа неће поклонити и за своју будућност мораћемо да се изборимо сами. И радићемо баш тако. Србија ће да се бори, да чува своју слободу, независности и да гради свој мир. И у том миру да гради напредак за многе генерације и да не дозволи никада да нам се понове страдања каква смо имали", поручио је Орлић.

 

 

Извор: Танјуг