Вести

Орлић: Србија се налази на реформском курсу

На састанку председавајућег спољнополитичког одбора Европског парламента Дејвида Мекалистера и посланика Народне скупштине било је данас речи пре свега о европском путу Србије, дијалогу Београда и Приштине и дијалогу власти и опозиције.

Заменик шефа посланичког клуба СНС Владимир Орлић захвалио се на Мекалистеровој подршци Србији и рекао да се Србија и даље налази на реформском курсу.

Орлић је пренео да ниво подршке чланству Србије у ЕУ, у нашој земљи није промењен од Мекалистеровог последњег боравка, али да би реакција ЕУ на одређене ствари могла да оснажи ту подршку.

С тим у вези Орлић је затражио већу динамику у отварању поглавља, оценивши да би то сигурно донело додатни оптимизам у наше друштво.

Такође, Орлић је оценио да би јасно заузимање ЕУ, када је реч о дијалогу Београда и Приштине, било добро, посебно када се ради о неспорним питањима попут недоследности Приштине у спровођењу Бриселског споразума и такси, за које постоји јасна осуда, те нема потребе за вештачким балансом, јер сви знају да је то основна препрека дијалогу.

Коментаришући дијалог власти и опозиције на ФПН Орлић је рекао да СНС има позитиван приступ том дијалогу, да је било добрих прилика да се чују добри предлози невладиних организација.

Орлић је рекао да је до сада било три сусрета, да се очекују још два и да су напредњаци том процесу приступили са пажњом.

 

 

 

Извор: Танјуг