Вести

Орлић: Шта опозиција мисли о позиву Обрадовића на државни удар

Заменик шефа посланичке групе и члан Председништва Српске напредне странке Владимир Орлић питао је у Скупштини Миладина Шеварлића и Ђорђа Вукадиновића, који су најавили заједнички наступ на изборима, шта мисле о позиву Бошка Обрадовића на државни удар и грађански рат.

“Да ли се слажете или осуђујете, због чега нисте нашли времена да то поменете, а имате времена да причате о свему и свачему”, питао је Орлић.

Орлић је питао Вукадиновића и зашто је својевремено био "одушевљен" инцидентом који су направили Обрадовић и Иван Костић са транспарентима у вези црногорског Закона о слободи вероисповести у Црној Гори.

“Памтим када су Костић и Бошко упали са намером да испровоцирају посланике и махали транспарентима у намери да изазову инцидент, у време када се дешавала криза у Црној Гори. Били сте одушевљени њиховом диверзантском акцијом, па сте се са њима здравили у пролазу, ''браво, свака част''…”, рекао је Орлић.

"Живо ме је занимало, да ли је и овај позив на државни удар за вас, био по систему ''браво царе''", рекао је Орлић и додао да напредњаци нису говорили ништа о опозицији што они сами о себи нису говорили.

“Речи које смо за њих употребљавали, они су сами за себе већ рекли у својим извештајима. Сами за себе су рекли жуто предузеће, сами су у свом финансијском извештају ставили да су крали, да су намештали тендере, уграђивали се за проценат. Фашистичка батина Драгана Ђиласа, Бошко, о Ђиласу је писао саставе као о тајкуну, а ми смо сада грдно згрешили кад им њихове речи поновимо”, рекао је Орлић.

 

 

Извор: Танјуг/РТС