Вести

Орлић: Свако вређање је неприхватљиво

Српска напредна странка осуђује наставак бруталне и нељудске хајке коју опозиција води против свих жена са којима се не слажу кроз уста свог "великог лидера" Сергеја Трифуновића, изјавио је данас функционер СНС Владимир Орлић и позвао све који се до сада нису оградили од таквог понашања да још данас проговре или да довека ћуте.

Орлић је на прес конференцији оценио да такво брутално и најприземније вређање јасно показује разлику између Србије коју актуелна власт гради и оне какву опозиција жели.

"Такво понашање опозиције показује јасну разлику између Србије коју желимо и градимо и свега другога што показују велики лидери Ђилас, Јеремић, Обрадовић, Трифуновић, којима су позиви на силовање и линч изгледа забавни", рекао је Орлић.

Орлић је изразио незадовољство што постоје многи који се нису оградили и осудили такве изјаве и понашање, а међу њима је поменуо НУНС-а и НДНВ-а, као и део НВО. Критиковао је и двоје бивших функционера, који гостовање на ТВ нису искористили да осуде наставак хајке на жене, али и бахатост Трифуновића који се сада забавља и спрда и додаје да је требало да каже "усташка курва". Опозиција таквом бахатошћу показује да је у својим очима велика и да мисле да оно што је њима прихватљиво мора да буде прихватљиво целом свету, рекао је он.

Орлић је позвао све који нису осудили последња вређања, али нису ни реаговали на физичке нападе жена у РИК, у парламенту када је нападнута Маја Гојковић, кад је новинарка називана фуксом, да се изјасне "данас или да довека ћуте". Према његовим речима, у овом случају није реч о политичким разликама, већ о елементарном људском васпитању.

На питање да ли је лицемерно то што говори о потреби да се насиље осуди, а државни врх "иде на ноге човеку осуђеном за силовање", а реч је о председнику Удружења киднапованих и несталих на КиМ Сими Спасићу, Орлић је рекао да је лицемерно све што раде градски посланик Жељко Веселиновић и Савез за Србију чији је он члан.

"Ако ваше питање значи то да државни врх иде у Спомен собу, да ли и грађанима и представницима међународне заједнице који такође оду да виде српске жртве поручујете да су лицемерни?", упитао је заменик шефа посланичке групе СНС.

Он је оценио да је немогуће правити баланс између поступака Савеза и СНС-а.

"То што они кажу и ураде, то у СНС нећете пронаћи и то је разлика између пристојне Србије какву желимо и вређања, позивања на насиље и силовање које је опозицији лепо, дивно и забавно", закључио је Орлић.

 

 

 

извор: Танјуг