Вести

Орлић: У будућност идемо скоком

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке др Владимир Орлић рекао је, гостујући на телевизији Хепи, да је народ на изборима показао да бира политику која води земљу напред, а коју предводи председник Вучић.

- Најважније је питање која ће политика у држави да се води и убедљивом вољом народа је већина мандата у Народној скупштини. Та политика је политика коју предводи председник Александар Вучић. Наравно да радимо даље и чинимо да Србија буде још успешнија земља, али да остане суверена, за разлику од времена оних који су се савијали пред свима и који су живели за нечије тапшање по рамену. Воља народа је светиња, то смо увек говорили.

Опозиција је захтевала да се поновљени београдски избори одрже када они желе, то им је испуњено, након тога и то одбијају.

"Тражили су да буду у крајњем законском року, то је почетак јуна. Што се тиче тога какви су лакрдијаши, ништа се од тога није променило. Ти исти што су прошле године викали да не сме да буде избора, претили су, они су преко ноћи променили причу и рекли да баш хоће изборе. Помагали смо им како да формулишу то што желе, јер су неписмени. Сада су доживели тежак дебакл на изборима, сада крећу друге приче. Те покрадени избори, 40.000 фантома из Републике Српске и остале приче, знате их напамет. Сећате се кукања, "а шта ћемо за холидеј?", желе да споје празнике. Не дај Боже да се тада одрже избори. Истог секунда када су добили термин за изборе који им одговара, ни тај датум нису хтели", истакао је Орлић.

Орлић наводи да Србија неће допустити насиље, упркос размерама истог који примењује део опозиције.

- Ако питате за покрет "Насиље против Србије" они ће да примењују насиље. Ништа нисте чули у кампањи о Београду, Србији, само насртање на једног човека. Да их довека буде срамота за такозване фантоме из Републике Српске, ударили су на наш народ. Када су разбијали Стари двор, насиље у Скупштини, насилници насиљем прете. Да дођу на бирачка места и да бију људе који хоће да гласају. Ако мисле да ће неко пред њима да устукне, не може! Просто не може! Неће Скупштина ништа да им прогласи.

Само једна политика, "кућу гради".

"Политика која кућу гради јесте политика председника Вучића. Великом већином су људи у Србији део те политике. Та политика кућу гради", закључио је Орлић.

 

Избор нове владе и мандатара у складу са законским оквирима

Орлић изјавио је да избор нове владе и мандатара иде у складу са законским роковима и потпуно на време.

"Да ће тако бити људи су знали још оног тренутка када су видели резултате избора. Најважније је увек питање која ће политика у држави да се води и ко ће ту политику да спроводи", рекао је Орлић.

Орлић је нагласио да ће се радити на томе да Србија у годинама које долазе буде још снажнија и успешнија држава, али и да остане своја, суверена и слободна, каква је данас, а што је, како је додао, сушта супротност оној пониженој држави какву смо имали некада.

"Ту ће политику да води и нова Влада Србије и, нема никакве сумње, борићемо се, а то је разлика између Србије некада и данас", нагласио је Орлић.

Орлић је истакао да је народ на изборима показао да бира политику која води земљу напред, а коју предводи председник Александар Вучић.

"Политика која кућу гради је политика председника Србије. Великом већином су људи у Србији део те политике", рекао је Орлић и нагласио да Србија неће допустити насиље, упркос, како је навео, размерама насиља које примењује део опозиције.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Хепи