Вести

Орлић: Упиру прстом на Вучића, а не сметају им њихови напади

Невероватно је да онима који данас упиру прстом на Александра Вучића, иако су нападачи на Борка Стефановића ухваћени у року од 90 минута, нису спорни напади и говор мржње из сопствених редова, изјавио је данас функционер СНС Владимир Орлић.

Члан Председништва СНС је на конференцији за новинаре рекао да за СНС нема разлике у реакцији када је неко угрожен, било да је политички истомишљеник или не, јер је то питање озбиљног и одговорног односа према томе какво друштво граде и какву Србију желе.

"Стефановић када је нападнут интервенисао је полицајац, али то неће да кажу они који су данас организовали својеврстан фестивал бахатости и лицемерја, неће да кажу да је тај полицајац спасао и Стефановића и другу двојицу припадника његове странке у Крушевцу, а држава је реаговала експресно, људи који су напад извршили, тројица њих, од стране надлежних органа су пронађени и приведени у року од 90 минута", навео је Орлић.

Упитан да ли су нападачи на Стефановића чланови СНС-а, Орлић је казао да нису и да немају никакве везе са том странком.

Навео је да је и сам председник Србије лично осудио напад на Борка Стефановића, који је својевремено позивао на украјински сценарио, иако тај сценарио значи грађански рат.

Орлић је истакао да је то одговор какав није могао ни да се замисли од државе у време када је човеку попут Ранка Панића могла кичма и лобања да пуца.

"Данас када се догоди напад држава реагује толико брзо да они не стигну ни да смисле нову лаж, али то није спречило те лицемере да данас направе фестивал огољене мржње, бруталне бахатости, таквог лицемерја да кроз њега свој прљави прст упере према Александру Вучићу и СНС-у без иједне речи којом би поткрепили то", истакао је Орлић.

Рекао је да је СНС увек осуђивао говор мржње, као и да осуда оних који данас чине Савез за Србију није стизала ни у случају напада на Мају Пејчић из Републичке изборне комисије, када је вербално нападнут председник Вучић и његова породица, физички нападнута председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић.

"Какве су речи они имали да осуде оно што је долазило из њихових редова или што се догађало људима који су њихови политички неистомишљеници. Када су они и на који начин осудили изјаве попут оних да је апсолутно све дозвољено, да може свако уличну правду да спроводи над Вучићем и његовим члановима породице или члановима СНС, а то каже првак њиховог Савеза. То за њих није било спорно, нити је могло да произведе проблеме у друштву, него их је забављало", казао је Орлић.

Истакао је да опозиција није осудила подлости као што су физички напад на Мају Гојковић, када јој је неко у кабинет упадао и када су јој руку увртали, као ни нападе на новинарке Пинка приликом протеста Двери, нити позив на силовање премијерке Ане Брнабић из уста Жељка Веселиновића.

Истакао је и да Веселиновић није имао никаквих последица због тога, иако су га позивали сви одборници у Скупштини града Београда да поднесе оставку на то место.

Додао је да није било осуде, а ни ограђивања од позива Двери на егзекуцију, да се "на вешала ставе Вучић и Брнабић".

"То је за њих био предмет шале, забаве и никада се нису усудили да помисле да ту има нешто лоше. Србија то добро зна и неће заборавити лако, колико год се трудили и Вук Јеремић и Драган Ђилас и Бошко Обрадовић, да нико од њих није презао да лично учествује у насиљу", навео је Орлић.

Каже да опозиција може да поручује СНС-у да бирају метак или бандеру, јер су подли лицемери, што представља основну разлику између њих и људи који тренутно воде државу.

Српска напредна странка направила је систем да се држава бави случајем Славка Ћурувије и доведе до тога да се дође до очекивања пресуде, каже Орлић и додаје да то није на памет падало онима који се баве тиме да се обруше на политичке противнике, које доживљавају као непријатеље, на Александра Вучића и СНС.

"Истина је да никада неће моћи да својим бруталним лажима и нападима на Александра Вучића и СНС сакрију да је СНС унела важне промене у нашу државу и наше друштво", закључио је Орлић.

Истакао је да опозиција неће имати прилику за поновно уништавање државе.

У име СНС Орлић је захвалио српском народу на КиМ, као и људима који су организовали мирне протесте на којима се "гандијевским" методама показало да је српски народ храбар и свестан недаћа који су се на њега ових дана надвиле, али да је озбиљно и одговорно поступио и показао да је народно јединство неопходно за снажније позиције државе.

Хвала нашем народу што те ствари добро разуме, хвала што то показује не само незапамћеном подршком Александру Вичићу и СНС-у од 80 одсто на КиМ, рекао је Орлић.

Орлић је позвао грађане да сутра у Новом Саду присуствују откривању споменика Краљу Петру Првом и свечаној академији у Српском народном позоришту, поводом обележавања 100 година од присаједињења Војводине Краљевини Србији, и истакао да Србија ових дана има шта са поносом да слави.

 

 

Извор: Танјуг