Вести

Орлић: Верујем да ће народ одабрати рад, резултате и сигурност

На ове изборе излазимо као део широког народног покрета који стоји иза изборне листе „Александар Вучић – Србија не сме да стане“, и политика коју заступамо је изнад свих странака и појединаца, рекао је у интервјуу за 24седам председник Скупштине Србије и потпредседник Српске напредне странке др Владимир Орлић.

Председник Србије Александар Вучић одлучио је да се распишу парламентарни и београдски избори за 17. децембар 2023 године.

Кампања је недавно кренула, а председник Скупштине Србије др Владимир Орлић у интервјуу за 24седам истиче да Србија овог децембра треба да направи одлучујући избор.

Овог децембра Србија треба да направи одлучујући избор: на једној страни нуде јој пут у прошлост и разарање, време пљачке и закатанчених фабрика, који заступају све листе бившег режима са својим заједничким газдом тајкуном Ђиласом, док је на другој страни избор за живот, будућност и даље јачање наше државе кроз политику коју предводи председник Александар Вучић и за коју се бори изборна листа „Србија не сме да стане“. Биће ово тешка борба, али верујем да ће народ одабрати рад, резултате и сигурност. У онај мрак из времена бившег режима сигурно се не враћа никоме. Али како год између те две стране народ да одабере – воља народа има да се поштује, рекао је Орлић.

Како истиче, кампања против председника Србије Александра Вучића је почела прљаво, али да то не чуди пошто она у том облику никада није ни престајала.

Најпрљавија кампања против Александра Вучића никада није ни престајала – они другу кампању осим те неконтролисане личне мржње и немају, као ни тему уопште. Када би донели одлуку да не говоре о председнику Србије три дана, то би за њих били дани – апсолутне тишине. Човек ког су прогласили за непријатеља против ког је дозвољено апсолутно све, ког желе и физички да униште, њихова је опсесија зато што знају да је управо он непробојни бедем од њиховог повратка на власт, у још један грабеж и пљачку. Своју мржњу су првог дана кампање сада усмерили најпре на мајку Александра Вучића, потом на све друге чланове породице, дан за даном, стигли до тога да јавно линчују чак и – шестогодишње дете, најмлађег сина Александра Вучића. То не ради нико, ни дивље звери се не понашају на тај начин. Али то је показатељ све „политике“ бившег режима: напади на туђе породице, увреде и зверско кидисање на туђе мајке и туђу децу – то би радили и целој Србији. Али то нећемо да им дозволимо, Србија не жели то: ми ћемо да чувамо и њихове мајке, и њихову децу, да радимо за све људе који овде живе, објашњава Орлић.

Орлић се осврнуо и на сраман филм који је емитован на тајкунској телевизији, а чија је сврха блаћење председника Србије.

Још један у низу примера прљавштине и бешчашћа тајкуна и лопова из бившег режима. То је њихова „демократија“, како је они замишљају: рафали увреда, лажи, клевета и нескривене мржње, без права да онај коме би да организују суђење, горе него у доба гулага и кога би да линчују, може чак и да одговори. Осим личне мржње према Александру Вучићу, показали су нам у тој гебелсовској пропаганди још нешто: колико мрзе и саму Србију и српски народ, о којима говоре све најгоре, лажно оптужују, називају злочинцима и зликовцима, геноцидним зверима, негирајући чак и да нама припада наше Косово и Метохија. И можемо да се сетимо: тако су се према својој држави и народу и односили, у време када су били на власти. Уништавање Србије које су тада спроводили – то и јесте била њихова политичка агенда. Ти исти, најгори од најгорих, хтели би и данас да руше Вучића и Србију за рачун својих страних ментора. Али не може њихова мржња да буде јача од наше љубави за свој народ и своју Србију, никада.

Орлић објашњава и да кандидат Драгана Ђиласа за градоначелника Београда, Владимир Обрадовић, узима хиљаде евра  сваког месеца од државе, а да о истој држави народу "соли" памет.

Било би бескрајно смешно, да није већ одавно одвратно – да гледате оне који од државе узимају огроман новац на све стране, како вам соле памет да у Србији „све пропада, много им је тешко“ и сличне глупости. И тај Обрадовић, који на хиљаде евра сваког месеца узима од државе, а не зато што је паметан и способан да зарађује у приватном послу. Исто важи и за „кандидата“ ове лажне „деснице“, Ристића – тај на милионе динара узима народних пара, на исти начин, чак и за „гурање река у цеви“ због ког после псује државу. Па би то да сакрију, обришу из својих биографија, а ми се сви копчамо на леђа? А све их је испред себе истурио жути тајкун Драган Ђилас, који је сам - најужаснији пример управо за бесомучну пљачку народних пара током боравка на власти и управо од те власти. Онај који је сам пријавио „приходе“ од 619 милиона евра у време док је он био власт, а све у Србији пропадало, кад је пола милиона људи остало без посла и хлеба, сад се још народу у лице смеје и говори како је он на то „поносан“, како је он „способан“ и „паметан“ што је све то урадио – е, тај нам отворено поручује да би све то исто тако урадио поново, и још горе. И то би да уради уз сервилно саслуживање и оних „десничара“ које је привео на свој казан, а са којима ваљда и овај несрећни Обрадовић „кандидат за градоначелника“ треба да послужи као тајкунска веза до своје бивше ДСС. Као да ми не знамо: да је на свим њиховим листама, како год их звали и шта год причали, суштински само једно име, један газда, а то је тајкун Ђилас, рекао је Орлић.

Орлић истиче и наводи да је глас за било кога од опозиције у ствари глас за Драгана Ђиласа.

Апсолутно је исто, и свако ко гласа за те друге листе – гласаће за Драгана Ђиласа. Хтео – не хтео. Јовановић из ДСС то отворено и каже већ данас, Двери и Заветници поручују да ће то исто да ураде само након избора, а све то смо и видели већ прошле године – како су се за секунд постројили пред својим газдом сви, надајући се да ће Београд да очерупају заједно. И видите како могу да иду заједно са Мариником Тепић, Алексићем из Г17, пуленима Виоле фон Крамон Зеленовићем и Лазовићем, хрватским домољубом Поношем и свим другима који говоре да су Срби геноцидни, да је Косово независно, да треба да уводимо санкције Русији и да идемо у НАТО – толика су они „десница“ стварно. Наравно, никакве ту идеологије нема, све се своди само на власт и паре. За један дан би нам државу уништили, признали тзв. „Косово“ и Србију поново свели на крпу у канџама туђих интереса. Зато је важно да им се супротставимо, и једина брана од ове гомиле штеточина јесте глас за политику председника Александра Вучића. Тога људи треба да буду свесни, рекао је Орлић.

Орлић је на крају изнео све предности листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" на предстојећим изборима.

На ове изборе излазимо као део широког народног покрета који стоји иза изборне листе „Александар Вучић – Србија не сме да стане“, и политика коју заступамо је изнад свих странака и појединаца: она се тиче наше државе и свакога ко њој припада, то је политика за живот и будућност Србије. Сви резултати из претходних година, као и планови за године пред нама, јесу оно што хоћемо са народом заједно да одбранимо: да у 2027. премрежени новим аутопутевима и брзим пругама, са новим болницама и технолошким парковима, као држава у којој је просечна плата 1.400 евра, просечна пензија 620 евра, минимална зарада 650 евра, дочекамо цео свет као домаћини изложбе ЕXПО. Лидерство, способност и визија председника Александра Вучића су најсигурнији доказ да ћемо у том великом послу да будемо успешни. А љубав према Србији, сувереној и слободној земљи поносних људи, снови о њеном успеху и спремност на бескомпромисну борбу на том путу, уз све претходно наведено – одлика су само наше политике и само једне изборне листе. Зато је избор овог децембра јасан: или пут у прошлост и глас за Ђиласа, или снажна порука да Србија не сме и неће да стане и глас за председника Александра Вучића. Трећег пута - нема. Па - нека народ одлучи, закључује Владимир Орлић.

 

 

 

Извор: 24седам