Вести

Орлић: Вучић шампион по негативним садржајима у медијима

Представници ДОС-а поново износе крупне неистине, увреде и перфидне лажи, изјавио је данас заменик шефа посланичке групе СНС Владимир Орлић наводећи да је заступљеност председничког кандидата Александра Вучића током кампање на свим телевизијама била 17 одсто, а не 95 или 99 одсто, како тврди опозиција.

На конференцији за новинаре у парламенту, реагујући на наводе појединих представника опозиције о неравномерној заступљености кандидата у медијима, Орлић је рекао да су посланици СНС већ представили резултате истраживања БИРОДИ-а на које се позива опозиција као круцијални доказ да их није било у медијима.

Он је одбацио наводе да сви председнички кандидати нису имали прилику да се представе, наводећи да су могли неометано да "иду са једне на другу телевизију и да износе свој програм и све што им падне на памет".

Како је навео, позивајући се на истраживање БИРОДИ, по броју негативних садржаја на РТС-у, Александар Вучић је "апсолутни шампион", а председнички кандидат Двери Бошко Обрадовић на јавном сервису није имао ниједну секунду негативног садржаја.

"Цифре су неумољиве", рекао је Орлић и навео да онај ко себи да за право и поново изрекне неистине дрско упирући прстом на Александра Вучића, тај није поштен.

Одговарајући на питање зашто се позива на истраживање БИРОДИ, а не на мониторинг РЕМ, Орлић каже да је РЕМ раније саопштио да нема капацитет да прецизно испрати заступљеност кандидата у електронским медијима, те да је питање за РЕМ зашто је то тако.

"За мене је задовољство да се позивам на истраживање БИРОДИ", додао је Орлић.

Поводом захтева дела опозиције о смени чланова Савета РЕМ, Орлић је рекао да је њихово задовољство или незадовољство радом РЕМ само изговор, те да и СНС има проблем са тим телом, јер је током предизборне кампање забранио један спот Александра Вучића, и да се то исто догодило и 2012. године.

Он је предложио представницима опозиције да упореде на шта је личила медијска слика 2012. а како је данас.

"Они вам тај одговор неће дати", додао је Орлић.

Поводом забринутости опозиције за парламент, поручио им је да о парламенту не треба да брину они који су палили Скупштину и који би то и данас радили, наводећи твитове функционера ДС Горана Јешића.

 

 

извор: Танјуг