Вести

Орлић: Вучићу раде о глави они који су га прислушкивали

Потпредседник Народне скупштине Републике Србије и члан Председништва Српске напредне странке Владимир Орлић, у интервјуу открио је ко су људи који Александру Вучићу раде о глави, поручио да ће након седнице Главног одбора бити кадровских промена у Српској напредној странци и да Српска напредна странка, због Србије, нема право на слабост.

* Дарко Глишић је рекао да у Српској напредној странци види неке људе који Александру Вучићу раде о глави, ко су ти људи?

- Реч је о онима који су незаконито прислушкивали председника сопствене државе, прогањали му породицу, учествовали у злочиначкој кампањи тајкунских медија која се бесомучно води против сваког ко носи презиме Вучић. Kад је реч о одговорности, у овом или било ком другом смислу, у Српској напредној странци је небитно како ко доживљава самог себе - важно је шта у њему види странка. А странка управо ових дана даје свој суд о сваком.

* За неколико дана ће бити одржана седница Главног одбора, шта очекујете од те седнице, да ли ће бити смена и избацивања из странке?

- Kадровских промена ће у наредном периоду свакако бити. Предлози стижу из целе Србије, сви ће бити пажљиво размотрени. У Српској напредној странци се чује глас и најмањег месног одбора, странка заузима став по питањима која сматрамо важним, чланови странке гласају о томе. За разлику од приватних фирми тајкуна, које се лажно представљају као странке, у Српској напредној странци важе демократска начела и људи се поштују.

* Да ли ће Српска напредна странка после 29. маја бити јача или слабија?

- Странка која има историјску мисију да мења Србију набоље, да је води у нови миленијум, има и обавезу да буде изнад свих слабости, у сваком тренутку. Александар Вучић је показао како да временом будемо само јачи, наше је да држимо тај курс и покажемо да смо достојни прилике која нам је указана. Српска напредна странка, због Србије, нема право на слабост.

* Плашите ли се оцена које можда ви добијете од чланства?

- Онај ко зазире од оцена сопствених сабораца код нас је промашио странку. Одговорност се подразумева, јер се наш посао тиче онога што је најважније на свету. Тиче се Србије. А ми смо се давно зарекли да никада нећемо дозволити чак ни да почнемо да личимо на некадашње жуто предузеће, да нам ни Србија не би била ни налик оној несрећној, опљачканој и пониженој земљи из њиховог времена. Зато одговорности мора да буде.

* Српска напредна странка се уједињује са СПАС-ом, како ћете прихватити Александра Шапића?

- Људи који следе политику Александра Вучића и имају шта да јој пруже као сопствени допринос увек су добродошли у Српску напредну странку. Фронт спремних да се боре за свој народ и своју земљу мора да буде широк и снажан, за искрене и посвећене таквој борби увек има места. И сви делима показујемо да ли смо указано поверење заслужили. Гледа се само резултат. То је принцип који је установио лично Вучић и код нас га поштују сви.

* Прошле године сте именовани за потпредседника Скупштине Србије, да ли сте задовољни учинком на тој функцији?

- Представник Српске напредне странке, на било ком месту, дужан је да од себе увек тражи више, да поставља увек нове циљеве и константно ради како би сваког дана имао бољи учинак него јуче. Било да је ангажован на локалном нивоу, у Влади или Народној скупштини. Однос према послу мора да буде исти. Нема трошења времена и енергије на задовољство оним што је прошло, гледа се напред, у оно што долази. Ако може председник државе да ради тако - могу и морају и сви остали.

* Kаква је ваша сарадња са Ивицом Дачићем?

- Сасвим коректна.

* Kажу да у парламенту нема праве опозиције, шта ви кажете на то?

- У Народној скупштини свако је заступљен тачно онолико колико народ процени да треба. А народ ту не греши. Зато изборна листа коју предводи Вучић из сазива у сазив има апсолутну већину, јер тако народ каже. А бивши режим нема гласове. Не могу људи очима да их виде. Што и није нека разлика у односу на пре, јер у салу нису ни долазили и кад су имали нека места у њој. Свраћали су само до благајне и до ресторана. Чак и кад су били власт, понашали су се исто. Уместо седница, важније им је било да се баве намештеним тендерима, препродајом ТВ секунди, извлачењем пара из буџета, отварањем рачуна на Маурицијусу и у Хонгконгу. Зато их сада и нема нигде.

* Лидер ССП-а Драган Ђилас је упутио увреду на рачун председника Србије, рекавши да је Вучић ментално оболео човек, како то коментаришете?

- Драган Ђилас следи и опонаша свог политичког и духовног гуруа Милована Бркића. То му је идол. Човек који има написмено да је неурачунљив, а мржња према Вучићу му је смисао живота. Зато у тајкунским медијима данас и видите најодвратнији простаклук, претње насиљем, прогон туђе деце, зверску кампању против породице Александра Вучића. Сви су тајкунски медији данас - Бркићев магазин "Таблоид". А пристојна и поштена Србија их презире, све, у пакету.

* Вук Јеремић редовно прети реваншизмом и осветом, да ли вас је можда уплашио?

- Не могу те кукавице са Твитера више никога у овој земљи да уплаше. Јеремић, Ђилас, Шолак, тајкуни, сецикесе, кабадахије… Одсвирали су своје. Србија на њих гледа само са гађењем. Њен председник Вучић данас стоји очи у очи са најмоћнијим лидерима света и сваком у лице каже шта мисли Србија, па неће ни народ више да се склања пред најгорима. Та времена су прошла. Није ово више та земља. Србија се променила, и нема намеру да се враћа у њихов мрак. А сви знају ко је Србију променио, ко је главна брана повратку на старо. И то ови што сикћу и прете никада не могу да му опросте.

 

 

 

Извор: Ало