Вести

Пантић Пиља: Не може нешто што није држава да буде примљена у Савет Европе

Говорећи о захтеву лажне државе за пријем у Савет Европе, председник српске делегације у Парламентарној скупштини Савета Европе (ПССЕ) Биљана Пантић Пиља истакла је да то питање није од јуче на столу.

"Већ годину дана они покушавају да изгурају ту причу око лажне државе Косово. Дошли смо до тог неког краја у Парламентарној скупштини где је Дора Бакојани на крају променила свој став, своје мишљење, заборавила је на Заједницу српских општина и на експропријацију земљишта. Сматрала је да је довољно враћање земљишта Манастиру Високи Дечани, што је добро, али није неки парекселанс успех. Та пресуда постоји осам година и сада су је извршили тако што је Курти наредио агенцији", навела је Пантић Пиља и додала:

Опет, видите да не постоји владавина права када вама лажни премијер, лажне државе, нареди да се спроведе одлука суда која је по сили закона требала да буде спроведена одмах. Они су то представили као велики успех и као довољан разлог да такозвано Косово добије позитивно мишљење од Доре Бакојани и Парламентарне скупштине за пријем у Савет Европе.

"Наравно, то још није готово. Ми смо се заиста борили, читава делегација, и изнели наше ставове, рекли да је то својеврстан преседан, који се никада није до сада десио и да не може нешто што није држава, пре свега, и да не може нешто где не постоје основна људска права и владавина права да буде примљена у Савет Европе", истакла је Пантић Пиља.

 

 

Извор: ТВ Пинк