Вести

Пантић Пиља: Опозиција има фантомске кандидате

Петнаест дана остало је за предизборну кампању за локалне изборе. Биљана Пантић Пиља, члан Председништва Српске напредне странке рекла је да су усвојили измене закона које је опозиција тражила, позивајући се на фантомске бираче, а да се испоставило да опозиција има фантомске кандидате.

Посланици Народне скупштине су прошлог петка усвојили допуне Закона о јединственом бирачком списку. Главна промена односи се на то да бирачи који су променили пребивалиште после 3. јула 2023. године неће моћи да гласају на новој адреси на предстојећим локалним и београдским изборима.

"У тајкунским медијима пише да су то подносили приговор људи који су чланови Демократске странке и да су они имали увид и желели су да изјаве приговор", рекла је Пантић Пиља, додајући да је на листи Бирамо Врачар било деветоро људи који нису са те општине.

 

Стабилност државе нам је на првом месту

Пантић Пиља је навела да су пристали на измене закона о бирачком списку јер им је стабилност државе на првом месту и да су тиме показали да су отворени за дијалог.

"Ми смо пристали на тај закон и показали смо колико нам је стабилност државе на првом месту и колико смо за дијалог. Добили су закон и онда су кандидовали људе који ту немају бирачко право. Зато вас питам, ево, као грађанин - који је интерес да се ја кандидујем на Врачару, а гласам на Вождовцу?“, упитала је Пантић Пиља.

Пантић Пиља рекла је да је листа коју она представља одавно у кампањи и да су за свега неколико сати прикупили потписе, док је опозицију оптужила да није могла да се договори ко ће имати коју позицију на листи, као ни ко ће учествовати у коалицији.

 

Брзи воз смо добили захваљујући Вучићу

Као неко ко из Новог Сада долази брзим возом сваки дан за Београд, треба му 36 минута од Новог Сада до Београда, и тај воз смо добили захваљујући Александру Вучићу, а не захваљујући господину Павловићу, који боље да дође да се провоза и да види“, рекла је Пантић Пиља.

Пантић Пиља сматра да је градска власт у Београду јако добро радила свој посао и да ће наставити да ради, посебно имајући у виду пројекат изградње метроа и Експо 2027.

 

 

 

 

Извор: РТС 1