Вести

Пантић Пиља: Тепић највећи бранилац оних који су прислушкивали Вучића

Народни посланик и члан Градског одбора Српске напредне странке Нови Сад Биљана Пантић Пиља оценила је данас да се потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић поставила као највећи бранилац људи који су неовлашћено прислушкивали председника Александра Вучића и његову породицу и затражила од Тепић одговор на питање у којој су спрези са мафијом она и председник ССП Драган Ђилас.

"У каквим везама је са Вељком Беливуком и да ли је од њега добијала информације на основу којих је конструисала лажне афере ''Моровић'' и друге. У каквим везама су она и њен газда Драган Ђилас са нарко дилерима", упитала је Пиља на конференцији за медије коју је одржала испред просторија Странке слободе и правде.

Пиља је подсетила да је питања о вези Ђиласа и Тепић и нарко дилера поставила и пре две недеље и истакла да одговор није добила.

Зато је данас поново упитала у каквој вези је Тепић са Новаком Филиповићем, нарко дилером, и да ли је истина да му је додељивала новац док је била покрајински министар до пре само пет година.

Такође, питала је и у каквој вези је Ђилас са земунским кланом и то показујући фотографију на којој су Ђилас и Влада Јапанац.

Пиља је показала и фотографију на којој су Ђилас и Милутин Бакић код којег је пронађено 66 килограма марихуане, али и са Миланом Дабовићем, који је осуђен на шест и по година затвора.

"Да ли је истина да је примила 200.000 евра од нарко кланова и да се зато грчевито бори да их одбрани од бескомпромисне борбе Александра Вучића од мафије", уптитала је Тепићеву и додала да би требало да одговори и на питање колику плату прима у фирми Мултиком у власништву Драгана Ђиласа.

Мариника Тепић била је покрајински министар, била је власт, рекла је Пиља и тврди да су Тепићеву за то време грађани Војводине добро упамтили, кроз 6,7 милиона динара којима је реновирала куће тадашњих својих колега, ненаменско трошење пара којима је финансирала фудбалске клубове у бетон лигама мимо локалних самоуправа.

"Мариника Тепић само зна да измишља, лаже, да афере конструише, да пљује по држави Србији, ковид болницама, вакцинама, страним инвеститорима, фабрикама... Тражила је да Народна скупштина Србије усвоји резолуцију о геноциду у Сребреници, тражила је да се Срби прогласе геноцидним народом", рекла је Пиља.

Поново је позвала Маринику Тепић на ТВ дуел, истичући да је спремна да се тај дуел одржи и на, како их оцењује, "тајкунским медијима".

 

 

Извор: Танјуг