Вести

Петковић: Боримо се за будућност српског народа на Косову и Метохији

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије др Петар Петковић честитао је српском народу Видовдан.

"Шаљемо поруку мира јер се боримо за будућност српског народа на Косову и Метохији", рекао је Петковић у Грачаници, где Патријарх српски Порфирије јутрос служи литургију поводом Видовдана.

Петковић је истакао да када је Србија јака и снажна, може да помогне свој народ на Косову и Метохији и у економском и у сваком другом смислу. "Много смо крви пролили и зато је наша обавеза да се боримо за мир и просперитет као председник Вучић. Држава Србија је данас уз свој народ више него икада, овде где је историјска вертикала нашег постојања желимо да живимо у миру, ту поруку шаљемо и свету и Албанцима", истакао је Петковић.

Петковић је навео да баш данас, на Видовдан, 11 албанских НВО подноси петицију са намером да истерају једину Српкињу у Ђаковици.

"Једна Драгица, која је херој и показатељ прилика на Косову и Метохији, јесте претња за људе у Ђаковици и тзв. владу Косова", рекао је Петковић.

Најавио је да ће се данас срести са Драгицом Гашић да би се видело како је могуће пружити јој заштиту и подићи њено питање до нивоа Брисела.

 

 

Извор: Танјуг/РТС 1