Вести

Петковић: Коришћење деце у политичке сврхе

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић рекао је да туча која се десила на простору општине Грачаница била је заказана и нагласио да је реч о вршњачкој тучи која није била ''ни прва ни последња''.

"Дакле није реч о тучи као тучи, већ је реч о коришћењу деце у политичке сврхе. Та врста политизације већ данима иде из Приштине, али из Београда из дела опозиције којој ништа није свето и која би хтела да искористи и злоупотреби децу како би имали пет минута медијског простора, рекао је Петковић.

Како оцењује, њих народ неће и више ни сами не знају шта ће да раде, па измишљају из дана у дан, а све руководећи се мржњом према председнику Александру Вучићу.

"У томе предњаче са једне стране Аљбин Курти, Вјоса Османи и већина политичара из Приштине и одмах синхронизовано, видите у договору, са друге стране Драган Ђилас, Рада Трајковић, Јеремић, Млађа Ђорђевић. То је екипа која се међусобно подржава", истиче Петковић.

Како каже у тренутку када Вјоса Османи говори да не жели ни једног министра са Српске листе, Рада Трајковић прича о коалицији са Аљбином Куртијем и запитао се како када је освојила 0,16 одсто гласова на целом простору у јужној покрајини, за разлику од Српске листе која је освојила 96,14 одсто гласова.

"Куртију смета што је СЛ освојила свих 10 загарантованих мандата у приштинском парламенту и зна да Влада не може да се формира без српске листе и сада користи овакве организоване нападе на СЛ и председника Вучића", каже Петковић.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк