Вести

Петковић: Млађан Ђорђевић се сигурно сећа мартовског погрома 2004. године

Само неко ко је лудо неодговоран може да негира да је КиМ између осталог и безбедносни проблем и да тврди да опасност од одмрзавања замрзнутог конфликта у нашој јужној покрајини није реална, изјавио је члан Главног одбора Српске напредне странке Петар Петковић.

"Постоје ствари којима не би смели да се играју ни највећи демагози међу опозиционим активистима - а једна од њих је безбедност грађана Србије", навео је Петковић.

Како је истакао, деликт Млађана Ђорђевића је утолико већи што се он сигурно веома живо сећа мартовског погрома 2004. године, јер тада је био близак највишим органима власти Србије.

"И исто тако мора бити свестан да се на КиМ у безбедносном смислу није много тога променило набоље у односу на ту трагичну и кобну 2004. годину", додаје Петковић.

Екстремизам на КиМ у протеклих петнаестак година није сузбијен, већ су безбедносни изазови усложњени повратком радикалних исламиста са Блиског истока, тешком социјално-економском ситуацијом која погодује развоју свих видова екстремизма, али и нелегалним формирањем и опремањем албанске паравојске на терену, указује Петковић.

Додаје да покушајем укључивања грађана и тумачењима да Србији и Србима на КиМ не прети никаква потенцијална опасност, "Ђорђевић посредно излаже суграђане опасности да буду изненађени неким негативним развојем ситуације".

"Ако је Ђорђевић свестан да је то што чини опасно, а сигуран сам да јесте, питање је за чији рачун он минимизира евидентне безбедносне изазове и претње, јер сигурно је да то не ради у интересу грађана Србије", додао је Петковић.

 

 

 

Извор: Танјуг