Вести

Петковић: Наставићемо да улажемо у наше људе на Косову и Метохији

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије др Петар Петковић уручио је у Звечану кључеве 14 нових станова намењених најистакнутијим наставницима и сарадницима, младим кадровима који су запослени на Универзитету у Приштини, са привременим седиштем у Косовској Митровици.

Станови су изграђени заједничким радом Канцеларије за Косово и Метохију и Универзитета.

Петковић који борави у дводневној посети Косову и Метохији, поводом Видовдана, истакао је да држава и на овај начин, стамбеним збрињавањем, ствара услове за останак и опстанак нашег народа у јужној српској покрајини.

Данас у Звечану, уочи Видовдана, поделили смо 14 станова научним радницима Приштинског универзитета који је измештен у Косовској Митровици. Тиме јасно показујемо да водимо рачуна, не само о социјално угроженима и повратницима, већ и о нашој академској заједници. Трудићемо се да и у наредном периоду помажемо и наш Универзитет и наше научне раднике, јер без јаке академске заједнице нема бољитка ниједног друштва. Наставићемо да улажемо у наше људе, зато што нам је овде будућност и зато што желимо да овде останемо и опстанемо, изјавио је Петковић.

Петковић је подсетио да се средствима Владе Републике Србије и захваљујући председнику Александру Вучићу преко Канцеларије за Косово и Метохију ове године гради чак 17 нових зграда намењених младим брачним паровима, социјално угроженима и интерно расељеним лицима.

Са Петковићем, нове станаре зграде у Звечану обишао је и председник ове општине Иван Тодосијевић, градоначелник Вучина Јанковић, председник Српске листе Горан Ракић, потпредседник Игор Симић, начелник Косовско-митровачког округа Славко Симић, градоначелник Косовске Митровице Милан Радојевић, председник општине Лепосавић Зоран Тодић и општине Зубин Поток Срђан Вуловић.

Први дан посете Косову и Метохији Петковић ће завршити у Грачаници, где ће присуствовати Видовданском песничком бдењу.

Петковић ће сутра, на Видовдан, присуствовати Светој архијерејској Литургији, коју ће у манастиру Грачаница служити Патријарх српски, господин Порфирије.

 

 

Извор: Танјуг