Вести

Почело прикупљање потписа за мањи број посланика и министара

Земља је у јако лошој ситуацији, финансије су на издисају, економије нема, привреде нема, пољопривреда је у хаосу и расулу. Сиромаштво је све веће, хајде да почнемо од оних који су у последњих десет година једини и могли да се запосле и да имају посао. Хајде да почнемо од државне управе, да уђемо у министарства код државних секретара, код намештеника, постављених лица, да видимо колико их седи у свакој канцеларији од јутра до вечери. Нико нема посла и сви чекају шта ће да се деси да би могли поново да освоје власт. Наша жеља је да се грађанима Србије омогуће ванредни парламентарни избори, али нећемо седети скрштених руку до тада. Показали смо вам већ и у спољној политици шта су нам приоритети, а овим чином показујемо шта су нам приоритети у вођењу државе. Ускоро ћете видети и наше програме за пољопривреду, енергетику, индустрију, за рад са младима. Ми желимо да убедимо грађане Србије да је време за промене и да те промене може да донесе само СНС.

  
Новинар: Да ли сте спремни да разговарате са другим странкама око тога и који је то рок?
Томислав Николић: А кад ми то нисмо разговарали? Чим сакупимо потписе ми морамо то да предамо зато што грађани Србије ако уђу у неку акцију немају више времена да чекају. Ове недеље ћемо сигурно сакупити одређени број потписа, позивамо оне који су на власти и у опозицији да одлуче. Било би добро да посланици својим потписима помогну, нама је била довољно трећина посланика да уђемо уопште у овај поступак, али било би добро да посланици једном послушају свој народ.
Разлика између њих и нас је да кад имамо неку жељу ми је остварујемо, а они нам причају о њиховим жељама. И мени и вама је доста да слушамо те приче о њиховим жељама, желе да живимо лепше, желе да држава буде јефтина, желе да будемо у ЕУ, желе да Србија буде ослобођена мита, корупције, криминала, све желе, а ништа не остварују.

Новинар: Зашто се то није мењало у Уставу из 2006 године?
Томислав Николић: Па није тада о томе говорено, није се наслућивало да ће оволика криза да ухвати Србију, тај Устав је био плод многих компромиса и ја сам у компромисима учествовао зато што је било потребно да Србија коначно добије нови Устав. Данад кад већ преко три године живимо под новим Уставом, данас се види шта бисмо могли да променимо да живимо још боље. Ово је жеља само да живимо боље.