Вести

Подићи свест код младих

Александар Јовичић, председник Омладине СНС, истиче за Данас да ће у наредном периоду њихов основни задатак бити побољшање положаја младих у свим срединама. „Тај посао ћемо остварити кроз напоран рад канцеларија за младе у којима у протеклом периоду није искоришћен потенцијал. На овај начин желимо да млади људи добију могућност бесплатног неформалног образовања и стекну вештине које су им неопходне за будући рад и запошљавање“, објашњава Јовичић.

Како додаје, Омладина СНС ће покренути иницијативу да што више младих учествује у процесу одлучивања кроз државне институције „како бисмо утицали на решавање проблема који највише погађају младу популацију“. Наш саговорник каже да ће у оквиру Министарства омладине и спорта, а у сарадњи са Министарством образовања, покренути идеју усклађивања система образовања са тржиштем рада „како не бисмо долазили у ситуацију да имамо велики број високообразованих младих кадрова који не могу да нађу посао у струци“.

„Млади СНС ће покренути иницијативу о сарадњи са свим омладинским организацијама како бисмо заједничким снагама учествовали у дефинисању проблема младих као и у њиховом решавању“, наводи Јовичић.

АУТОР: Ј. ДИКОВИЋ