Вести

Подршка малинарима

Истовремено, ми подржавамо и раднике Трикотаже Рашка који су данас, предвођени господином Зораном Булатовићем, дошли у Београд да захтавју да Влада испуни њихове захтеве. Сматрамо да је социјално - економска ситуација у земљи толико озбиљна да Влада једноставно више не може да жмури пред чињеницом да се за само годину дана животни стандард грађана суновратио за више од 30%.

СНС обавештава јавност да је за годину дана потрошачка корпа порасла за готово 20.000 динара, да је данас за просечну потрошачку корпу потребно 1,6 просечних зарада у Србији. Овакво стање је неодрживо. Овакво стање је додатно погоршано чињеницом да смо за претходних годину дана наставили да се задужујемо, па је тако само у току претходног месеца задуженост Србије порасла за више од 167 милиона евра.

Дакле, пад животног стандарда није праћен, на пример, враћањем дуга, што би било логично. Онда би и неко стање  стезање каиша могло политички да се оправда. Не. С једне стране, настављено је расипништво, а са друге стране стандард грађана наставио је да опада. Цела ова ситуација има, добрим делом, између осталог, корен у чињеници да су злоупотребе у јавним набавкама у претходној години премашиле милијарду евра по извештајима Европске комисије.

Дакле, јасно је да је укупна социо - економска ситуација у земљи таква да захтева моменталне и одлучне политичке потезе које ова Влада није у стању да преузме и због тога су политичке промене једини конкретан и суштински потез који може да доведе до промене садашње ситуације.
Уколико имате неких питања, ја сам спреман да одговорим на сва ваша питања.
Уколико не, најлепше хвала што сте дошли на нашу конференцију.