Вести

Поповић: Појединци покушавају да наруше јавни ред и мир

Министарка правде у Влади Републике Србије Маја Поповић осудила је данашње блокаде које су еколошка удружења организовала у знак протеста против отварања рудника литијума и пројекта "Јадар" и тим поводом истакла да су демократска окупљања загарантована Уставом и законима наше државе, али да она не смеју да онемогућавају осталим грађанима да се слободно крећу, наводи се у саопштењу Министарства правде.

"Неодговорни политичари и такозвани еколози поново су посегли за методама политичке борбе које нису ништа друго него малтретирање и иживљавање над грађанима у Прељини и Брезјаку", навела је Поповић. 

Поповић је истакла да на тај начин појединци покушавају да наруше јавни ред и мир.

"Појединци на улици покушавају да креирају стање неуређености и хаоса, али наглашавам да је Србија демократска и правна држава, те да су надлежни органи дужни да реагују", рекла је Поповић.

Према њеним речима, учеснике протеста не занима демократија, већ ове скупове организују због личних интереса.  

"Иако се често позивају на демократије у земљама западне Европе, на овим примерима јасно се види да њих демократија не интересује, већ лични интереси и политиканство", рекла је Поповић.

Блокаде у Прељини и Горњим Недељицама, које су у току поподнева организовала еколошка удружења у знак протеста против отварања рудника литијума и пројекта "Јадар", завршене су нешто после 15 часова, након чега је саобраћај поново успостављен.

 

 

 

Извор: Танјуг