Вести

Посланице СНС: Србија има јаке жене које се не боје слабића

Посланице Српске напредне странке у Скупштини АП Војводине одржале су конференцију за новинаре поводом актуелних дешавања и осудиле нападе на жене у Србији.

"Сведоци смо последњих дана и месеци свакидашњих скандалозних напада на жене које се баве јавним послом у Србији и желели смо да пошаљемо поруку да то осуђујемо", рекла је Миа Страјин посланица посланичке групе "Александар Вучић - Србија побеђује" и координаторка Женске парламентарне мреже Скупштине АП Војводине.

Говорећи испред посланичке групе СНС-а и СПС-а, она је истакла да је неприхватљиво да се у 21. веку жене деле на политички подобне и неподобне и додала:

"Жао ми је што данас не могу да се обратим и као координаторка Женске парламентарне мреже Скупштине АП Војводине, јер нисмо наишли на подршку и солидарност наших колегиница из опозиције."

Добили смо одговор да оне мисле да је ово политички обојено и да сматрају да не требају да учествују, појаснила је Страјин и подсетила да нападе трпе и новинарке, а не само политичарке.

"Да ли смо дужне да трпимо увреде, зато што говоримо другачије мишљење и да добијамо епитете фукси и курви? Да ли ће и после ове конференције неком од мојих колегиница или мени, Вишекруна, Веселиновић, Обрадовић или Ђилас рећи да сам курва?", питала је она.

Боримо се у парламенту да имамо што више жена на високим функцијама, додала је она.

"Жене треба да буду и мајке и политичарке и да се баве јавним послом, да развијају свој бизнис и да буду економски оснажене. Да ли треба неко да нам заврће руку за нешто што смо рекле? Србија има јаке жене које се не боје слабића. Шаљемо поруку и женама. Нећемо дозволити да нас обесхрабре да се бавимо јавним послом", закључила је Страјин.

 

 

извор: Танјуг