Вести

Потписи за промену Устава до Нове године

Неким договором са њима могли бисте да прескочите скупљање потписа, јер тај предлог може да поднесе и трећина посланика.
Није нам то тежак посао. Ми хоћемо да проверимо шта грађани мисле. Много нам је важније то него шта мисле Тадић и остали.

Пошто сте сада формулисали предлог, значи ли то да је бројка од 125 посланика коначна и да око ње више није могуће постићи неки консензус?
Ево, ми смо позвали власти на разговоре са опозицијом, значи увек се може разговарати, али ово је наш предлог. Власт има већину па може да га мења.

А да ли сте ви спремни на такав компромис ради обезбеђивања двотрећинске већине у скупштини за акт о промени Устава?
Па не знам. Нити нас је ко звао, нити нам је неко нешто понудио, нити било шта друго. Није нама битна промена Устава у којој би неки да мењају и да руше државу већ нам је потребна промена Устава да бисмо уштедели новац за грађане Србије.

Ви у овом тренутку подржавате само промену Устава у том делу, односно не бисте прихватили промене које се тичу, рецимо, региона, преамбуле...
Те њихове регионе и остала чуда – не.

С обзиром на то да би се у овом случају морало ићи на референдум, да ли уштеде које би се добиле могу да оправдају трошкове промене Устава?
Можемо да идемо на референдум и уз одређене изборе. Имамо изборе следеће године свакако, па може и тада.