Вести

Позив Дачићу да напусти Владу

Новинар: Да ли је нешто коментарисао изјаву господина Филеа?
Александар Вучић: Пошто смо писмо читали јутрос заједно код њега у болници, захвалио се, рекао да пренесем захвалност његову на топлим и пристојним речима господину Филеу и то је то. Заиста цени то што је господни Филе показао да му је стало и до политичке стабилности у Србији и до улоге Томислава Николића и Српске напредне странке у политичком животу Србије.
Новинар: А шта ви мислите о политичком дијалогу који предлаже господин Филе? Шта ви мислите о томе? Да ли је могућ тај политички дијалог?
Александар Вучић: Ми смо политички дијалог нудили  све време, тражили га у одсудним и најтежим тренуцима и за Томислава Николића и за нашу Странку. Дијалог режим није хтео већ је на монструозан начин водио кампању против Српске напредне странке преко својих ударних песница, али уз све тешке и лоше ствари, то је једна од ствари коју смо као лекцију научили за будућност, па ћемо знати како да узвратимо режиму.
Новинар: А вечерас најављујете митинг?
Александар Вучић: Није митинг.
Новинар: Добро протест.
Александар Вучић:  Па, није ни протест. Просто, окупљање. Немамо шта да протестујемо. То је окупљање уз апел, молбу или захтев Томиславу да прекине са штрајком и да се стави на чело народа, а они су готови и овако и онако. Само они нису разумели да су они изгубили тиме што нема датума за изборе, да су показали колико се плаше избора, показали су колико се плаше промена, а промена се плаше зато што су много крали.

Новинар: И има ли шансе да Васкрс дочека у својој кући са породицом?
Александар Вучић: То му је пожелео Патријарх српски господин Иринеј, то му је пожелео европски комесар Штефан Филе, али мислим оно што је најважније за њега, то су му пожелели и његови верни саборци. Кад то кажем, не мислим само на нас неколико овде, мислим на хиљаде и хиљаде људи по Србији, десетине и стотине хиљада људи који су протестовали претходних дана, који су показали огромну жељу за променама и рекао бих да до сада ја нисам видео такву врсту оданости, не према човеку, већ према Србији, такву врсту пажње, да ви намерно нећете да сломите ниједно стакло, да режиму не учините услугу, такву врсту посвећености променама у Србији, тако да ја мислим да је то ствар која га занима, као и Патријарх, као и господин Филе и све друго. А да ли ће, то остаје...
Новинар: А да ли је онда дошло до неке врсте обједињавања опозиције?
Александар Вучић: Па ја мислим да је то сад јасно свима. Остале су само најдиректније режимске слуге уз Демократску странку, дакле, а сви који мисле антирежимски, сви који мисле опозиционо, данас су на овај или онај начин у једном блоку.
Новинар: Изјава Ивице Дачића да би могли избори одмах да се распишу?
Александар Вучић:  Па ми имамо предлог за господина Дачића, идеално би било да господин Дачић напусти Владу данас и имаћемо изборе. Да се једном покаже на делу, а не на речима. Хвала.
Новинар: Хвала вам пуно.