Вести

Позив на митинг у Чачку, 19.марта

Ова Влада нас задужује тако да сваки њен дан кошта близу 5 милиона евра, ова Влада нам је дала 1,5 милион незапослених, резултат ове Владе је да је свако четврто дете данас гладно и због тога ми, због будућности Србије, желимо да ванредни парламентарни избори буду што пре и још једанпут најављујемо први митинг – Чачак, субота 19. март у 12 часова. Наредни ће бити у Зрењанину, па даље по осталим градовима.

Сада ће вам се обратити чланови наше коалиције: Дубравка Филиповска, потпредседник НС, затим Мирјана Милутиновић, организациони секретар Покрета социјалиста и госпођа Перса Мињевић, председник ИО Покрета снага Србије, а након тога ја сам ту за сва ваша питања. Изволите!

Дубравка Филиповски: Поштовани представници медија, драго ми је што се данас видимо у оволиком броју. Дакле, чули сте од моје колегинице Зоране Милановић да коалиција СНС –НС –ПСС-ПС појачава, односно врши притисак на владајућу коалицију серијом митинга који ће бити одржани у градовима широм Србије пре 16 априла. Није тачно, као што смо данас могли да прочитамо у неким дневним новинама, да митинга 16. априла можда ће бити, можда неће бити. Не,  напротив, ми смо одлучни да ову фарсу, да ову реконструкцију Владе, са којом нас владајућа коалиција свакодневно замајава, зауставимо жељом грађана да што пре дођемо до промена. Наш циљ су ванредни парламентарни избори и ми желимо да зауставимо даље пропадање Србије, да зауставимо чињеницу да су грађани Србије већ дужи низ година таоци једне погубне политике. Ова реконструисана Влада је фарса. То је јасно сваком грађанину и уместо да сада у завршној години пред редовне изборе сумирају своје резултате, не, они нас замајавају неком реконструкцијом. Једноставно, ми то више нећемо да дозволимо и желимо да овим митинзима појачамо притисак на владајућу коалицију да дође до ванредних парламентарних избора. Нама је потпуно свеједно да ли ће до тих избора доћи разговором или митинзима. Значи, у ситуацији су да бирају, али имамо рокове, ограничења и њихов одговор чекамо до 21. марта. Дакле, уместо да свакодневно добијамо информације зашто смо се задужили 1 милијарду  евра, како 550 људи дневно остаје без посла, како наше тек рођено дете је дужно 4300 евра, како је грађевина пала за 30%, како је индустрија опала за 20%,... Не, ми добијамо потпуно периферне информације свакодневно по медијима и ови митинзи су у ствари одговор владајућој коалицији на стање у којем се земља налази. Хвала лепо.

Мирјана Милутиновић: Поштовани представници медија, у име Покрета социјалиста позивам све људе који живе од свог рада да истрајемо у заједничкој борби за боље сутра, да сви заједно будемо на једном опозиционом митингу у Чачку. Србија је дуго ћутала и дошло је време да говори, али да говори о томе како живи и зашто тако живи. Ми из Покрета социјалиста живимо за промене, за промене које ће Србију чинити бољом, честитијом и праведнијом земљом за живот свих нас. Хвала

Перса Мињевић: Ево, као што видите, данашња конференција за штампу окупила је драге даме из наше коалиције. Ми у Покрету снага Србије Богољуб Карић заједно са нашим коалиционим партнерима незадрживо корачамо ка 16. априлу. То доказује и сутрашњи митинг у Чачку. Ја позивам све грађане Србије који живе лоше, којима је Србија на првом месту да нам се сутра у 12 часова у Чачку придруже. Хвала пуно, пријатно.

Зорана Михајловић-Милановић: Ево толико. Ако има питања, ја сам ту, изволите?

Новинар: Можете ли да нам кажете с ким су у Москви разговарали господин Николић и Вучић?
Зорана Михајловић-Милановић: Па знате шта, они су слободни људи, могу да иду где хоће и да путују где хоће и то је мој одговор.

Новинар: Хвала.

Зорана Михајловић-Милановић: Да ли има још питања, ако не, хвала вам лепо, видимо се сутра у Чачку. Пријатно и довиђења!