Вести

Позивамо грађане на митинг за промене у Крушевцу

 

СНС на првом месту хоће да државни органи, да институције система овај посао обаве онако како треба. Шта то значи? То значи да они морају, имају обавезу према свим грађанима да укаже на налогодавце ове изборне преваре, да кажу ко иза тога стоји, да кажу и да открију ко је тај ко је наредио овакву изборну превару. Дакле, хоћемо налогодавце који су по свему судећи веома моћни људи. Колико су моћни управо говори  и ова вишедневна игра у којима се њихова имена скривају. Дакле, најозбиљније захтевамо од свих државних органа да се позабаве овим питањем. Ово је испит зрелости за српску демократију, за плурализам који постоји у Србији, какав такав већ двадесет година, али оваква једна ствар никада се до сада није догодила. Ако је ово могуће на локалним изборима, можемо замислити чиме ће се тек такав неко послужити када на ред дођу и парламентарни избори, када на ред дођу и неки избори у неком већем граду од Бора. Није битно, чак и да је у питању једно једино село, овако нешто је апсолутно недопустиво. Препуштам реч мом колеги Марку Ђурићу.

 

Марко Ђурић: Даме и господо новинари, СНС позива све грађане да присуствују великом народном митингу за промене који ће бити одржан сутра, 28. јуна на Видовдан у Крушевцу, на Тргу косовских јунака са почетком у 18 часова.

СНС овај митинг организује пре свега, као исказ велике жеље и грађана Србије и нас, као политичке странке да омогућимо грађанима да се изјасне о томе у каквој Србији желе да живе. Ми овај протест организујемо у оквиру наше борбе за расписивањем ванредних парламентарних избора, у оквиру наше борбе за промене, али и у оквиру наше борбе за равноправну политичку утакмицу, за једнаке услове за политичке странке на изборима који су не само неопходни него и неминовни. Ми очекујемо присуство изузетно великог броја грађана, очекујемо присуство и представника других опозиционих странака и организација, и пре свега очекујемо да сутрашњи скуп протекне мирно у демокрастој атмосфери, да то буде својеврсан празник демократије и прилика да грађани покажу шта мисле о резултатима актуелне власти и о свему ономе што се у Србији дешавало, не само у претходне две године колико траје актуелна Влада, већ и у претходном дугом низу година за који можемо рећи да представља, нажалост, кретање Србије једном политичком и социјалном странпутицом.

СНС ће на скупу у Крушевцу представити и делове свог програма. Као што се видели, СНС је на јучерашњем  форуму економиста који је одржан у хотелу Holiday Inn већ почео да представља изводе свог веома озбиљног и веома обимног економског програма који су радили неки од наших најеминентнијих стручњака и сутра у Крушевцу моћи ћете да видите и да чујете сегменте идеја које ми имамо и за излаз из економске и социјалне и политичке кризе у којој се земља Србија налази. Позивамо и вас, као представнике медија, да овај скуп адекватно пропратите.

 

Дакле, још једном понављам и наглашавам, основни циљ нам је да на миран и демократски начин искажемо вољу грађана за променама и у исто време затражимо поштовање основних демократских стандарда када је у питању политичка утакмица, а то значи да на будућим парламентарним изборима не сме ни изблиза да се понавља нешто налик на ово што смо могли да видимо у Бору претходних дана. Ја вам се захваљујем уколико има неких питања ми смо спремни да одговоримо, уколико не, хвала што сте дошли на нашу конференцију.