Вести

Позивамо власт да прекине са политичким и медијским терором

Марко Ђурић: Даме и господо новинари, делегација СНС предвођена председником СНС Томиславом Николићем отпутоваће у току наредне недеље у званичну посету НР Кини.У посету Кини делегација СНС путује на позив владајуће кинеске Комунистичке партије и представници СНС предвођени Томиславом Николићем сусреће се са највишим руководством кинеске Комунистичке партије. СНС сматра да оваква врста сарадње представља још једну потврду чињенице да СНС и данас док још увек седи у опозиционим клупама на најбољи могући начин промовише интересе Србије у свету и у исто време већ сада ради на искоришћавању потенцијала за сарадњу који у пуној мери треба да буду искоришћени оног тренутка када у Србији дође до преко потребних политичких промена. Приоритетна тема у разговорима делегације СНС са кинеском странком биће унапређење привредних односа, посебно унапређење  сарадње у области пољопривреде. Мислим да је ово изузетно значајно, посебно имајући у виду чињеницу да Кина јесте држава која има огромно искуство када је реч о привредном расту. Опште је позната чињеница да је Кина већ дуже од деценије земља која је без премца када је реч о стопи привредног раста, а такође и људима који прате ситуацију када је реч о глобалној пољопривреди позната је чињеница да је Кина земља у којој се дешава рапидна трансформација сектора пољопривреде и просто Кина је земља од које Србија може  у многим областима много тога да сазна. Наравно, кинеско тржиште  је највеће тржиште на свету и значај ове економске сарадње чији потенцијали су готово немерљиви је изузетно велики и СНС на овај начин жели да припреми терен за будуће кораке када је реч о сарадњи Србије и Кине.
Толико у овом данашњем обраћању. Уколико имате неких питања ми смо спремни да одговоримо.

 
Новинар: Да ли можете да појасните само овај део који се односи на прављење неког протеста, нешто више да нам кажете о томе?
Никола Селаковић: О наредним корацима бићете обавештени током следеће недеље када ће бити оджана седница Председништва СНС на челу са господином Томиславом Николићем.

Новинар: Али господин Николић путује у Кину?
Никола Селаковић: Седница Председништва ће бити, наравно, пре пута у Кину.
Имате ли још неко питање? Уколико немате, хвала вам што сте дошли на нашу конференцију.