Вести

Пред Србијом тежак пут и мукотрпан посао

Он је, међутим, истакао да постоји проблем отвореног питања Косова. Лидер напредњака је додао да је било речи о Косову, и да по том питању Србију чека тежак пут.
- Наравно постоје и тешка и отворена питања око Косова и у билатералним односима и разуме се да ће нама - новој влади бити потребно много храбрости, одважности и одлучности да се са стварима суочимо - казао је Вучић.

- Тражио сам од наших саговорника да се види како и на који начин кроз инвестиције, а не донације које би се одмах потрошиле, почне дугорочно решавање проблема незапослености - истакао је он.

Вучић је истакао да ипак мисли да од сталног "одлагајна и кукумавчења" народ у Србији нема ништа и да зато проблеме треба решавати што пре. Он је оценио да ће се Србија тешко извући из кризе ако нова власт све то не уради.
- Уверен сам да ћемо оно што је претходна влада договарала испунити, али да пре свега морамо да водимо рачуна о економском напретку земље - казао је Вучић.

Лидер СНС је рекао да је са званичницима Стејт департмента у Канцеларији за Европу и Евроазију Тином Кајданоу и шефом одсека за Балкан Дејвидом Бергером разговарао и о односима две земље, економском напретку Србије и борби против корупције.

- Оно што је важно је чињеница да ће Америка подржати Србију на европском путу, да ће нам помоћи у борби против корупције и криминала - истакао је Вучић.
Он је навео да је рекао америчким званичницима које економске мере треба предузети у Србији и да очекује већи број инвеститора из САД.

- Рекао сам и које економске реформе ми мислимо да морамо да предузмемо, али сам рекао и да очекујемо већи број инвеститора из САД посебно када променимо и поправимо економске прилике, дакле и законе и окружење и говорио сам о новом закону о јавним набавкама и многим дугим стварима - навео је Вучић.

Он је, међутим, рекао да о осталим сусретима у Вашингтону са званичницма САД за сада не жели да говори.

Вучић, који је у САД допутовао у уторак, сутра се враћа у Београд.

Нема разлога за осмех
На констатацију да после сусрета не делује оптимистички, Вучић је одговорио да "не види велики разлог да се осмехује".
- Мени ништа није смешно и не видим велики разлог да се осмехујем. За нас је важно да урадимо све што је у нашој моћи за напредак Србије - закључио је он.