Вести

Председништво СНС: Потврђено јединство коалиције

  За напредњаке, додао је он, најважније је да се остварују планови владе због чега је анализиран рад појединих министара и министарстава и зато "није било речи о тако неважним стварима".
"Разговарало се, али не на нивоу који би био значајан за овај дан. Сви партнери у влади понашаће се одговорно, задатак владе смо ставили као приоритет у односу на личне несугласице", рекао је Мировић.

Када је реч о Косову и Метoхији, Мировић је најавио да ће о проблемима у Покрајини и ставовима у вези са будућим задацима Скупштине Србије и преговарачког тима странка за неколико дана одржати посебну седницу.
"Српска напредна странка је водећа странка у Србији и има велику одговорност. Желимо да на посебној седници реч по реч анализирамо текст документа и да учествујемо у процесу усаглашавања и доношења тог документа у влади и у скупштини", казао је он.

Мировић је навео да је још једном исказана подршка "свима који се у првим редовима боре против криминала и корупције", а посебно председнику СНС Александру Вучићу.

Председништво је указало да је странка, пре свега, посвећена задацима на економском плану на подизању нивоа економије и кућног буџета свих грађана и да ће приоритети СНС у наредном периоду остати борба против корупције и развој економије.

"Та два задатка су приоритети СНС у наредном периоду", нагласио је Мировић.

Странка је заузела и нови организациони приступ када је реч о раду на територији АП Војводина.

Седници у седишту странке у Новом Београду присуствовали су лидер напредњака Александар Вучић, потпредседници Небојша Стефановић и Зорана Михајловић, чланови Председништва Никола Селаковић, Милан Бачевић и Горан Кнежевић, градоначeлник Новог Сада Милош Вучевић, саветник председника Србије Марко Ђурић...