Вести

Председништво СНС позива Николића на прекид штрајка

Јутрос је одржана ванредна седница Председништва СНС и усвојено је пет закључака. Први закључак је да Председништво СНС поштује одлуку председника Странке Томислава Николића да се чак личном жртвом бори за бољу будућност Србије да издејствује ванредне парламентарне изборе, али да је општи политички интерес и интерес целе Србије да Николић као активан и здрав лидер настави политичку борбу до коначног слома режима Бориса Тадића. Стога Председништво СНС моли и захтева од Томислава Николића да прекине штрајк глађу, јер његова победа је већ остварена чињеницом да су сви грађани схватили да је он свестан да се жртвује за Србију, за разлику од демократа и њихових слугу који само своје фотеље и богатство отето од грађана Србије желе да сачувају по сваку цену. Тачка пет која је такође важна тиче се будућности. Отпор режиму пружаћемо свакога дана и на сваком месту, демократски и цивилизовано, упорно и непоколебљиво. Промене у Србији више нико не може да заустави. СНС ће у наредном периоду на активан начин наставити политичку борбу за промене и пред грађане Србије изнети свеобухватну политичку платформу која ће јасно представити план српских напредњака у свим сегментима државног и  друштвеног система у шест месеци нове власти у првој години нове власти и у првом мандату. Ми сматрамо да је режим показао више него икада да се плаши избора, да се плаши изборне воље. Показали су  само бахатост и осионост. То што они мисле да је њихова снага у ствари је њихова слабост, крити се иза хиљада панцира и визира, крити се иза медијске и финансијске моћи, а не смети да изађете на иоле равноправан дуел показује само у каквој се паници и у каквом се страху налази режим и они који му служе. Што се СНС тиче, свакога дана и на свакоме месту ширићемо опор против режима. Од противзаконите продаје Телекома  нећемо им дати да дишу, али ћемо истовремено нудити програм, нудити платформу, нудити идеје и показивати људима шта је то што ћемо урадити око преузимања власти и како ће Србија живети боље.

Режим је показао и једну своју особину за коју нисмо сматрали да до тих размера може да сеже, а то је очување власти  по сваку цену, они који су их лажно или помало критиковали у претходном периоду  због глупости које су чинили у тренутку одсудном по режим стали су на њихову страну. Тиме смо успели да откријемо комплетан капиларни систем режимског деловања, схватили где су њихове полуге моћи и по тим полугама моћи ћемо мирно, цивилизовано, демократски и политички тући све до избора. Они нас нису уплашили и они су чак свим својим прљавим средствима могли да се боре против нас прва два дана, после тога више нису имали снаге, нису имали ни људи, нису имали никога. Моле да им народна милиција оде мало на одмор пошто су много чували њихове главешине. Наш је задатак превасходни, да Томисла Николић изађе што пре из болнице. Да ли ћемо у томе успети или не видећемо. Томислав Николић је видео писмо комесара Филеа. Ми смо захвални комесару Филеу на таквом писму, на коректности коју је показао, људскости коју је показао и ми у Председништву се надамо да ће то Томислав Николић узети у обзир, али пре свега да ће узети у обзир поруке грађана Србије, поруке целокупног народа који жели да га види живог, здравог и како предводи грађане Србије у борби против ненародног режима. Власт је показала своју најважнију страну, а то је да ће се борити по сваку цену да своје фотеље очувају, своје привилегије, своје паре које су опљачкали од народа и да то само тешким порезом ће морати да се одрекну, а ја им обећавам у име Председништва наше странке, у име Томислава Николића, у име свих нас да ћемо их тешко поразити, не сам пет, не десет, већ више од 15 процената разлике ћемо направити у односу на њих. А тај тежак пораз њихов биће велика победа Србије, пут у другачију и бољу будућност.

Ми ћемо вас већ  и пре почетка јуна упознати са свеобухватним програмима за све сфере друштвеног живота завршили смо програме за одређене области пољопривреде, социјалне политике и неке друге. Све ћемо да представимо јавности и показаћемо шта су задаци и приоритети нове власти. Ми ћемо вечерас организовати мање окупљање, више хиљада људи ће бити свакако испред болнице и покушаћемо да кажемо Томиславу Николићу, знамо колико он поштује и Његову светост, колико поштује речи својих пријатеља, колико поштује, ако хоћете, и речи комесара Филеа, али знамо да он највише поштује реч свога народа и покушаћемо и вечерас да га замолимо да одустане од  даљих штрајкова.
Желимо да се захвалимо свима који нису прихватили режимску хистерију против Томислава Николића и СНС, свима који су били пристојни. Више од тога нисмо ни тражили, а оним непристојнима који су пуштали коментаре по цео дан „црко дабогда“,  а ниједан позитиван администратори нису дозвољавали њихови на многим медијима, ударним песницама режима о којима сам већ говорио дакле, нек служи на част и нек само наставе свој посао да раде. Промене у Србији, како рече Томислав Николић на митингу, више нико не може да заустави.
Изволите ако имате неко питање, ви ћете добити наше закључке, добићете и писмо Штефана Филеа и на енглеском и на српском тако да све ћу вам дати на руке.

Новинар: Јел можете само да појасните јел остаје захтев за изборе за 18. децембар, ове акције које сте најавили?
Александар Вучић: Ми ћемо се борити свим демократским, цивилизованим, дозвољеним средствима баш као и до сада и поносни смо на чињеницу што су сви наши митинзи, све наше демонстрације, сви наши протести прошли да ниједно стакло није разбијено, прошли да нико није украо ништа, јер људи су дошли ту да би се борили за бољу Србију. Све се то дешавало на нечијим туђим скуповима где су долазили да краду и да пљачкају и да линчују политичке противнике. На нашим скуповима ништа од тога није било и ту чињеницу истичемо с поносом. Показали смо неупоредиво већу одговорност, неупоредиву већу озбиљност од режима, али уверен сам да су грађани Србије то без икакве сумње видели. Што се тиче датума избора наше је да извучемо Томислава Николића да изађе из болнице, а они нека расписују изборе кад год хоће, победићемо их са више од 15% разлике, победићемо их зато што су показали сву своју бахатост, осионост, зато што су показали да се избора плаше, зато што су показали да се плаше народне воље и да им једино стоји да се крију иза жандармерије, ПТЈ, САЈА и свега другог.

Новинар: Да ли то значи да више није битно да ли ће бити ванредни или редовни избори?
Александар Вучић: Битно је за грађане Србије, али ако ме питате да ли ћемо са њима да разговарамо о било чему - са њима нећемо да разговарамо ни о чему. То је била суштина одговара на питање, битно је, ми ћемо се борити свим демократским и дозвољеним средствима, али да ми са њима о нечему разговарамо и преговарамо после свега што су урадили, а ја нећу да вам говорим ко је како, да ли је и ко из кабинета председника републике позвао све телевизије, две су се одупрле и наредио да Вјерица Радета мора да иде три пута тонски најмање итд па да седамдесет редова у Танјугу има Вјерица Радета па ми кажите кад је то било да Вјерица Радета има седамдесет редова осим кад говори најмонструозније ствари о Томиславу Николићу по директном налогу председника Републике.

Новинар: Није битно толико када ће бити избори, хоћете да искористите, не да више није битно, него да ви више нећете са влашћу да расправљате на ту тему, хоћете то искористити као аргумент за Томислава Николића када га будете убеђивали да престане са штрајком, просто због чега он и даље штрајкује?
Александар Вучић: Хоћемо. Много аргумената, све аргументе које сам изнео искористићемо да га убедимо и то радимо већ неколико дана. То ћемо и данас да радимо, однећемо му и закључке са седнице Председништва, он је видео јутрос и писмо комесара Филеа којим се отприлике показује какав је стварни однос Европске уније, а не све оно што је Јован Ратковић и кабинет председника Републике радио претходних дана. Али шта да радите кад са покварењацима имате посла и њиховим слугама које су још горе од тих покварењака.

Новинар: Пре недељу дана сте изјавили да имате понуду коју нико не може да одбије, коју демократе не могу да одбију, очигледно су понуду вашу одбили, ако је то одлука Томислава Николића, осећате ли се бар мало као да сте нешто изгубили?
Александар Вучић: Губитници? Не, осећамо се поносно, узвишено и као прави победници,  јер оно што смо ми изгубили то је датум када ће бити избори одржани. Оно што смо ми добили то је жртва и давање све од себе да мирним путем добијете само мале изборе, велике промене у Србији које би значиле бољи живот за људе. Оно што су они добили то је да могу бахато да кажу - ми смо много јаки и моћни, имамо полицију, војску, нико нам не сме ништа и не дамо ништа. Оно што су они изгубили, а изгубили су много у срцу сваког човека у Србији, у разуму сваког човека данас у Србији је да они не смеју да изађу на изборе, да они знају да је народ против њих, да су бахати и осиони, да им ама баш ништа не значи не живот Томислава Николића, ништа им не значе десетине и стотине хиљада људи који су протестовали свих ових дана против њих, јер зашто?! Наша власт је најважнија на свету, а ми знамо да су то одговорни људи и да неће на силу да нас руше, и ја мислим, ако ме питате, да су они и краткорочни и дугорочни губитници, а не мислим да смо ми ни губитници ни победници, већ мислим да смо људи који смо урадили све за наш народ, све што је било у нашој моћи. Видећете, не само да ће људи то умети да цене већ вам кажем на изборима ће разлика бити 15+ у процентима. Знате, Томислав Николић је показао да је спреман да се жртвује за Србију, није тражио ништа за себе, није тражио да му купе нови БМВ седмицу, од 130 000 евра што стоји испред   једне од главних   институција, није тражио да му купе нови мерцедес од  600 000 евра, није тражио да му купе јахту, ни да се вози са њиховим тајкунима на „Сан сикер“ –у и осталим јахтама. Тражио је само, замислите страшног злочина, изборе! Е то је тај страшни злочин због којег су режим и режимске слуге водиле хајку против Томислава Николића и нас. Страшна ствар! Па, да никоме ништа нажао нисмо учинили сем колико смо желели да покажемо да су те промене важне можда себи. Е извините ја мислим да то људи на крају крајева и те како поштују. Док су лопови лепо на одмору, отишли на своје јахте авионима за васкршње празнике неко у Србији ко се бори за промене и даље штрајкује у болници. Е та је разлика коју не можете грађанима Србије да објасните да су они много добри, а да је он много лош.
Изволите ако имате још неко питање! Ја бих вас замолио, пошто ми је ћерки данас девети рођендан, да узмете посне колаче. Велики петак је па су посни колачи, иначе бих лепше донео, а ово ћу бити слободан да вам поделим.