Вести

Приоритет СНС биће економија

Наш посао у наредном периоду, сем да истражимо све то што се збивало са приватизацијама које су очигледно биле пљачке, које су јасно довеле до тога да данас имамо овакав број незапослених, али и које су донеле огромну корист појединцима који су били блиски режиму и који су данас блиски режиму, наш посао је да зспослимољуде и у Београду и у Србији, наш посао биће да обезбедимо бољи инвестициони амбијент, зато ћемо донети нови Закон о јавним набавкама,  више неће моћи рестриктивне набавке да се користе у сваком тренутку и на сваки могући начин да би се избегло јавно оглашавање. Више неће моћи да се деле велике набавке на више малих набавки да бисте имали само једну понуду, де факто и две понуде ћерка фирми да могу да краду и отимају како хоће. Увешћемо и Канцеларију за брзе одговоре, тражићемо да људи који инвестирају па нека зарађују новац, нека зарађују много новца, али да запошљавају људе. Дакле, то ће бити нови  стил и нови принципи  уз, разуме се, поштену државну управу, борбу против политичке класе и пролитичких привилегија, са мањим бројем агенција, завода и дирекција, са мањим бројем државних секретара или са укидањем функија државних секретара, са смањењем броја посланика, са смањењем броја министара да уштедимо негде све укупно 600 плус 150 милиона евра и да то вратимо радницима у производњу, да људи могу да оживе своје фабрике, да оживе своје просторе. Овако празне и пусте фабрике су као из хорор филмова, овакав хорор у Србији је донела ова власт ДС и њених коалиционих партнера у претходних 12 година и наш је задатак и наша обавеза да се против њих изборимо, да победимо и да почнемо да мењамо ствари у Београду, да почнемо да мењамо ствари у Раковици, да почнемо да мењамо ствари у Србији, да овде излазе радници на овим аутобуским станицама, а не да смо данас овде једино ви и ја и безмало нико више скоро и да не пролази овуда сем камиона и аутобуса.

Дакле, најважнија ствар којом ће се СНС бавити у овој кампањи јесте напредак економије, развој Србије, инвестиције, запошљавање. Показали су у претходном периоду људи из режима да нису способни да тај проблем реше, напротив довели су земљу на ивицу амбиса, до ситуације која је много гора него у Грчкој. Дакле, то ће бити наш најважнији задатак по преузимању власти и уверен сам да ћемо имати више енергије и више знања и уз подршку народа, уз подршку грађана Србије да ћемо тај посао и да обавимо.
Изволите ако ви имате неко питање? Ако имате и за изборе, било шта да вас занима?
Вама хвала најлепше што сте дошли, драго ми је што сам вас видео, а сутра имамо први скуп где ће Томислав Николић изнети наш план и програм везан управо за економију и напредак Србије, а и сва остала државна и национална питања биће сутра у земунској дворани „Пинки“. Ви знате да смо ми прву велику победу као СНС остварили у  Земуну и баш одатле ћемо да кренемо и у победничку кампању, тако да је то сутра у 17 сати у великој дворани спортског центра Пинки у Земуну.

Власт размишља о томе коме ћу да дам неки плац, да извршим пренамену земљишта, па да могу да се уградим за један, два, три стамбена објекта, а баш ме брига за то хоће ли негде да буде производње или не. Њих не интересује фабрика, њих не интересује како ће држава да преживи зато што је држава преживљавала досад захваљујући кредитима. Немамо пореза и доприноса којим можемо то да намиримо него узимамо кредите. Е сад, кад више нема кредита немамо одакле, разорено је уништено све. Колико вреди ово овде? Ко зна колико милиона евра, све су машине изнете и у старо гвожђе продате да би он вратио паре од тога, да не причам како и на који начин су ћердали народну имовину. Дакле, ми морамо тиме да се бавимо и ја заиста мислим да је лековито за наше друштво, не зато што данас једино СНС и њена листа може да их победи, не, већ зато је лековито за наше друштво да дође до промене власти да покуша систем и концепт да се промени. Ако успемо, велику ствар смо направили, ако не успемо, нека дођу  неки други који ће да буду успешнији и крај приче. Хвала вам најлепше.
Све најбоље вам желим свима.