Вести

Пробуди се, Борисе!

У једном тренутку он је рекао да Николић и даље одбија да узима храну и воду и осудио представнике власти да се "спрдају са Томиславом Николићем".
- Да је Тома хтео насиље ми бисмо већ ушли у скупштину. Али он је хтео мирним путем да се бори и ми га подржавамо у томе - рекао је Вучић и позвао окупљене да крену у шетњу око зграде Председништва, која је касније због безбедносних разлога отказана. Након Вучићевог обраћања окупљене присталице почеле су да певају: "Спаси Србију и убиј се, Борисе." Председник београдског одбора СНС Небојша Стефановић позвао је у току вечери све присталице те странке да у парку остану до минут до поноћи, како би стмболично указали да је крајње време за промене и расписивање избора. Окупљени демонстранти су били опремљени свим реквизитима за протест и већина њих је дувала у вувузеле, пиштаљке и лупала клапараљкама. Учесницима скупа у једном тренутку је подељен и стиропор. Када је пала ноћ окупљени су почели да пале свеће како би "осветлили председника и председништво."

Жандармерија и интервенте јединице полиције у великом броју под оружјем и на возилима за разбијање демонстрација синоћ су у току рготеста чували зграду РТС-а. На протесту су се могли видели и пароле са поруком „Нећемо жуту телевизију".
Српска напредна странка поручила је да ће наредних дана интензивирати ненасилне протесте против режима широм земље.