Вести

Рагуш: "Мирдита" је чисто кршење Устава Републике Србије

О срамном фестивалу "Мирдита, добар дан", али и притисцима на нашу земљу који долазе са свих страна говорила је гошћа Интервјуа дана, потпредседница Народне скупштине Републике Србије Марина Рагуш.

Рагуш истиче да је фестивал "Мирдита, добар дан" кршење Устава Републике Србије, као и то да је цинично правити фестивал о такозваном Косову.

"Тај фестивал је кршење Устава, јер је Косово и Метохија по Уставу Републике Србије. Сав онај труд и борба пада у воду, ако се одржи тај фестивал који је цинично требао да буде одржан за Видовдан. Политика се увукла у све поре друштва, као што је спорт. Врхуац цинизма је то да организатори фестивала желе да умотају државност такозваног Косова и пласирају народу, а то је само подизање тензија", рекла је Рагуш.

Рагуш додаје и да се споразуми везани за статус Срба не поштују, али и да Курти жели да изврши етничко чишћење на Косову и Метохији уз помоћ Запада.

"Нашем патријарху је забрањено да уђе на Косово и Метохију, Јездићу је забрањено да глуми у представи. Сведоци смо двоструких стандарда и аршина. Статус Косова је решен резолуцијом 1244, а статус Срба преко Дрине је решен Дејтонским споразумом, Заједница српских општина је обезбеђена Бриселским споразумом, али ниједан од тих споразума није испоштован. Курти има за циљ етничко чишћење Срба са Косова и Метохије и учинио је Србима неподношљив живот. Како је могуће да мали Курти има подршку великих сила. Ако Запад жели мир не може да спроводи провокације уз помоћ Куртија", закључила је Рагуш.

 

 

Извор: Информер