Вести

Реконструкција не доноси никакве промене

Највећи проблем у Србији  данас јесте чињеница да врх режима, а то су Тадић, Динкић, Дачић не могу ништа да понуде грађанима Србије.Шминка и куповина времена да би се избегли избори у року од неколико месеци већ да се то пролонгира за крај године или почетак следеће године, грађанима Србије значи само још већу беду, још већу и тежу економску ситуацију и још већу економску катастрофу и то је ствар против које ће се борити грађани Србије, а не само опозиционе политичке странке и СНС на њиховом челу. Дакле, реконструкција Владе је обична превара и то је покушај куповине времена, покушај добијања нечега што  у овом тренутку немају и то је још једна прилика Млађану Динкићу да покаже да је он у ствари тај који је управљао свим нашим политичким потезима у претходних 11 година и да му се пружила прилика за наредних 6 месеци. Србија нема право да такву прилику даје ни Борису Тадићу ни Млађану Динкићу, Србија зато очекује изборе, јер не можете оволику жељу за променама да уништите тиме што ћете да кажете – аха, баш лепо, сад ћемо још једног Динкићевог пијуна и сарадника да поставимо.

Желим да вас обавестим да ћемо у понедељак у седишту странке Томислав Николић, председник странке, и ја примити највишу делегацију ЕУ сада у
Београду. Са нама ће разговарати Стефано Санино, али са њим ће бити и шеф кабинета господина Филеа Јана Лолић-Синделкова, биће и шеф одељења за Србију при Комесеријату за проширење, господин из Норвешке, биће и Венсан Дежер из канцеларије ЕУ у Београду, биће и шеф политичког одељења Делегације ЕУ господин Томас Њоки, а после тога се, као што знате, ми спремамо за месец дана на пут у Брисел.
Изволите ако имате неко питање, спреман сам на сва ваша питања да одговарам.

Пошто ја нисам схватио да је у овој земљи највећи проблем једна песма кад је пустите пре митинга, много већи од свих гладних уста и свих проблема које држава има, пошто режимски медији не знају шта ће друго онда шта да радите.

Новинар: А јел можете да нам кажете у вези те песме, с обзиром да је једна од тих група најавила подношење кривичне  пријаве, јер они сматрају да су њихова ауторска права прекршена и злоупотребљена у политичке сврхе.

 

Александар Вучић: Прво, разговарао сам са легендом каква је Бора Чорба, Бора Ђорђевић који се насмејао на све то. Ја сам му рекао - хвала легендо, човек који припада другој политичкој странци је показао како се понаша неко ко јесте величина и неко ко јесте легенда. Ја на то немам посебан коментар сем чињенице, све што закон и све што судови буду рекли ми ћемо поштовати, а пре митинга је пуштано, а није за време митинга, немој себи да даје много на значају, али сам фасциниран снагом режимског ума који поседују режимске слуге у медијима којима ништа није важније од свега тога. Нису посветили митингу СНС и присутним 85.000 људи половину простора колико су посветили томе да ли је пре митинга пуштана нека песма или није. Ја им стварно честитам, Ђиласу, Шаперу, свима свака час краљеви, то само ви можете на свету да изведете и свака част свим режимским слугама како су у стању да обрћу и окрећу теме кроз своје медије и да праве не знам шта све, али немам шта да кажем и по овоме је могло да се види ко је какав. Ја нисам ни знао, неки су ми рекли да су неки од њих певали на бини ДС-а,  а нисам ништа о томе знао, тако да ми је баш жао. Да су ме питали и да сам знао рекао бих им да их никада не пусте, а овако једну песму коју сам слушао могу да кажем да нећу више да слушам. Управо су веома срећни и задовољни  што су једног слушаоца изгубили и у то сам сасвим сигуран, а Бори Чорби још једном кажем каква је легенда и да зато легенде трају и опстају, за разлику од политиканата из разних режимских медија који мисле да ово могу да злоупотребе.

Видим да је неки који највише говори о тужбама, неки Узелац, видео сам да је много паметан по неким новинама. Чујем да је то нека лопужа што га је Тијанић избацио са РТС-а још 2009 године. Можете да мислите какав је то човек, кад је са РТС-а избачен као лопов.

Расплитаће се ту разне приче па ћемо доћи до тога ко је од припадника режима наредио да такву причу поведу, па ћете опет доћи до једног потпредседника ДС-а и једног од кандидата за новог калифа уместо калифа. Ускоро ћемо морати да се наклањамо његовом величанству, јер ће бити забрањено да се говори било шта против Владе.

Овај циркус мора да се прекине, овај циркус због грађана Србије мора да се прекине. Лепо је то што су се у своје улоге уживели и Динкић, и Тадић, и Дачић, и Шутановац, и Ђилас, и Цветковић и сви остали, али је то лоше за грађане Србије. Избори су једино могуће решење и зато тражимо од власти да озбиљно схвати поруку са нашег митинга, а не да се спрдају са народом.
Јутрос не знам да ли сте видели да нам је нова звезда Јутарњег програма постао Влада Заграђанин. Човек нам је објаснио да Влада низашта није крива,  да је то економска криза. Они се спрдају са нама, грађанима Србије, и понижавају нас до последњег степеника. Е то је ствар коју ми нећемо толерисати и трпети.
Хвала вам најлепше што сте дошли на нашу конференцију!