Вести

Реконструкција Владе бесмислена

Власт у Србији је потпуно слепа на све проблеме у Србији које не жели да види и не жели да чује шта грађани Србије о њој мисле. Једино што мисли, једино што жели је како маркетиншким триковима, бесмислицама, лажима, замајавањима да купи време, а онда да се полакао, али сигурно припремају за изборе на којима мисле да ће некакво чудо да их спасе. Не постоји чудо које може да спасе режим, то је њихов проблем, не постоји та светска моћ која може да их сачува од пораза. Прошао им је рок трајања, прошао је рок употребе, људи су сити њих на власти. Хоћете ли да ме убедите да ће у реконструисаној влади службеник Млађана Динкића да квалитетније обавља посао од Млађана Динкића, или поштеније, или боље, или другачије, или ћете да ме убедите да ће Милутин Мркоњић који знате како је до сада обављао посао у Министарству за инфраструктуру са много већим  успехом да обавља посао истовремено и министра за енергетику. Ваљда има доста слободног времена, јер је све путеве по Србији завршио па ће сад да нам реши и проблем са свим хидроелектранама, термоелектранама, недостатком угља, новим коповима итд. У то ни мала деца не могу да поверују, у те приче које режимске слуге кроз различите медије покушавају да пусте како је реконструкција Владе –нова енергија. Од тих прича нам се повраћа, а и они сами у те приче не верују, бесмислене су, празне, шупље, што би рекао наш народ, али је важно - причај причу па ето прошао је још један дан.

Ми их позивамо још једанпут да добро размисле и молимо их да одговоре на наш захтев око расписивања ванредних парламентарних избора око тога да треба да седну са опозицијом, са представницима народа и да разговарају о будућности Србије. Молимо их не због нас, молимо их и због њих и због Србије, најмање због нас, молимо их зато што хоћемо да у Србији све протекне мирно и демократски, цивилизовано и то нам је увек била једина намера и ми нећемо да се служимо средствима којима су се они служили никада. Е пошто се у томе разликујемо, ми тражимо и очекујемо позив да се разговара о изборима, о будућности Србије, о престанку даље распродаје државне имовине и да немамо више министре, градоначелнике, председнике Владе који нам се хвале како смо нешто урадили из кредита. Чули сте једну генијалну изјаву пре неко вече кажу - радимо супер тај мост, то је из кредита, није из буџета, има наш народ једну пословицу која говори о паметном и лудом, о стиду и поносу. Словенија се поноси тиме што је из буџета финансирала 15 километара Загреб-Љубљана, а ми се поносимо тиме што смо узели комерцијалне кредите, па ћемо лепо да их враћамо и враћаће их наши унуци и праунуци и то само у нашој земљи има и нигде више на свету.

СНС сматра да је држава Србија још једанпут поражена и понижена поступком највиших органа државне власти који су обуставили кривично гоњење против генерала Тихомира Пурде, јер ту се намеће једно питање - да ли је заиста тачно оно што је рекао господин Хомен да је то урађено у циљу развоја добросуседских односа?! Извините, да ли извршење злочина има неке везе са добросуседским односима, да ли то значи да злочинце не треба да гонимо због добросуседских односа? То значи, Пурда је починио злочин, а пошто ми хоћемо добре односе са Хрватском онда није важно што је починио злочин, извините ми у томе не можемо да учествујемо, а ако Пурда није починио злочин, изнините што сте га кривично гонили? О чему се ту ради? У овој земљи не постоји ни право, ни правда, у овој земљи све може. Можете неког да гоните за 10 милиона евра и да говорите на РТС – у да је криминалац, а сутрадан можете да читате његове новине на том истом РТС-у. Јел неком није јасно шта сам рекао и о чему се ради? Мислим да је свима све јасно. Е то може само у овој земљи.

СНС се полако припрема за 16. април, иако се надамо да 16. априла неће бити потребе да одржавамо митинг. Уздамо се да ће бити разума, снаге код припадника режима да прихвате реалност и да седну да разговарају са представницима народа. Ако не, ето нас 16.априла, а онда сам уверен да ће режимлије прихватити разговор.

Желим да вас обавестим пошто се то приближило, 17. марта смо у Бриселу господин Николић и ја. Очекујем, уз чињеницу  да разговарамо са господином Филеом који је у савету за проширење ЕУ, очекујем да разговарамо и са представницима више странака као и са представницима европских народних странака, тако да наша намера је да до краја године постанемо чланица Европских народњачких партија. Мислим да ће то бити један велики успех за Србију и СНС. Изволите?

Новинар: Да ли сте можда имали неке контакте страних амбасада у вези можда притисака и неких сугестија око митинга?
Александар Вучић: У последња два дана Томислав Николић и ја срели смо се са 6 или 7 представника различитих земаља: Италије, Енглеске, Норвешке, Кубе, Русије, можда сам некога заборавио још, али постоји велико интересовање представника дипломатског кора за догађаје у Србији и за оно што ће се збивати 16. априла, али о судбини грађана Србије одлучиваће они сами и о судбини грађана Србије никада неће одлучивати нико са стране. Ми поштујемо све наше пријатеље из свих земаља у свету, са свима разговарамо, сви су добродошли у нашу странку, свуда нас примају, али судбину ове земље кроји ће грађани Србије и то је наша порука и вама и њима и била је верујте веома јасна и децидна. Још један састанак са важним дипломатским представником  управо је  у току који води господин Николић. Очигледно је да је то око 16. априла узнемирава духове у Србији па сад сви су заинтересовани шта ће да се збива.
Желим да укажем на чињеницу да власт на најбруталнији начин користи потпуни монопол који има у медијима, али то није нека новост, желим само да вам кажем да се нећемо борити 16. априла само за ванредне изборе, ваћ за равноправне услове за све политичке странке на изборима и верујте ми изборићемо се за то. Ми немамо проблем са тим што је режим увукао своје слуге из других политичких партија да се једино баве СНС и да једино нападају СНС, немамо проблем са тим. Ми имамо проблем са лажима, фалсификатима, измишљањем и свим другим. Последња ствар је чињеница да је Томислав Николић напао власт због тога што режим исплаћује чак и пензије из кредита, а не из онога што смо у стању да зарадимо, а онда новине под њиховом контролом објаве наслов „Тома Николић би укинуо пензије“.
Извините, то није било ни у време Пола Пота, ни Иди Амина. Изволите?
Хвала вам најлепше што сте дошли на нашу конференцију