Вести

Режим без плана за решавање проблема на КиМ

СНС пита режим шта им је план, какав им је план, какви су рокови у остварењу тог плана, шта је циљ државе Србије да постигне на КиМ, шта је то што ћемо да понудимо нашем народу на северу Косова, шта је то што очекујемо од  међународне заједнице, јер ја мислим да то нико живи не зна. Ако слушате преговараче Републике Србије, ако слушамо само господина Стефановића, Горана Богдановића, Божидара Ђелића и остале наше функционере само глава може да вас заболи. Нико живи не може да установи шта је то наша политика, али буквално да вас глава заболи од њиховох различизих изјава. Један дан је проблем што постоји царина, други дан проблем није царина, један дан је проблем тај што паре иду у косовски буџет, други дан није, па како није? Па кад Миливоје Михајловић каже да је то предвиђено резолуцијом 1244 поставља се питање па како га није срамота да тако измишља?! Па јесте предвиђен јединствен царински режим, али пре тога пише - у оквиру територијалног интегритета СРЈ. Само је то заборавио да каже чувени стручњак за Косово и Метохију и задужен за све владе Србије и да никад не изгуби то место.

СНС констатује и захтева од власти, нисмо и нећемо заборавити да тражимо одговор на то питање, је ли им толико тешко да закажу седницу Народне скупштине Републике Србије да видимо да ли Влада ужива поверење народних посланика, да видимо ко су ти посланици који ће да пруже подршку Влади Републике Србије у оваквом тренутку када се она показала апсолутно неспособном и неодговорном и неозбиљном за решавање свих проблема. Ја желим да вам кажем да је нама рецимо у структури запослености, а за шта је одоворна Влада, свега 17% радника у привреди, 31% у јавном сектору око 535.000 људи, незапосленост старијих од 40 година је 20%. Предвиђање ММФ је да ће нам стопа незапослености расти и следеће године, а ми их питамо шта су урадили на привлачењу инвестиција, зашто не укинемо ако већ имамо толики број незапослених, зашто не смањујемо трошкове, зашто не смањујемо расходе, зашто не укинемо агенције, заводе дирекције, савете који не служе ничему?! До краја године ће по нашим прорачунима још 30.000 људи изгубити посао, питамо Владу Србије - шта ће да предузму и за тих 30.000 људи? Истовремено, да ли Влада Србије мисли, да ли Министарство унутрашњих послова Републике Србије мисли да је довољно да ухвате ситне чиновнике или више чиновнике, а да они који су суштинске доносили одлуке и које су се тицале великог новца и велике корупције нико ни за шта  не пита и да нико ни за шта не одговара. И нису ту у питању само један или двојица ни министара нити неких других. У питању су они који су данас најбогатији у Србији, а данас у Србији нису више. Јесу веома богати, нису најбогатији. Мишковић и Беко, најбогатији су тајкуни из ДС, а видећете, њих нико неће да пипне и нико неће да их пита на чему су се то обогатили и како су толики новац стекли. Управо зато ће њихова кампања бити све жешћа, управо зато су медији данас пресликани и сви морају да служе истом циљу и очувању режима, али то им не иде. Питајте их за резултате најновијег истраживања.
Изволите ако имате неко питање, ја сам на ваша питања спреман да одговорим?

Новинар: Како коментаришете писање у „Данас“ да Србе на барикадама на Косову и Метохији предводе опозиционе странке?
Александар Вучић: Шта ћете, људи у кабинету не знају шта ће друго па ће им за све бити крив народ. На барикадама је народ, на барикадама су обични људи који не припадају ниједној странци, који припадају свим странкама. Могуће је да више воле СНС, можда и ДСС, него што воле режимске слуге. Ако хоћете, то би било некакао и логично. Да ли смо их ми организовали? Не, нисмо. Народ се сам организовао, народ брани своје светиње, брани своја огњишта, а треба да се стиде они који су написали да тамо има и криминалаца и не знам кога већ. Криминалаца има у оквиру оних и  у редовима оних који су мислили да те људе могу да контролишу, њима да манипулишу, па су показали да на крају на њих немају никакав утицај. После свега тога не смеју ни да оду доле, а то говори колико је ова неодговорна и неозбиљна власт. Никада не бих на такав начин нападао наш народ. Дивим се људима на храбрости, на пожртвовању и на отпору који пружају, а који пружају једнако и онима који би да их отерају са њихових огњишта колико и режиму у Београду који се у ту игру укључио, а иначе, ноторна је лаж да смо их ми организовали. То су се људи само организовали, то је буквално наш народ, па ако се режим стиди нашег народа нека се стиде, ми се нашег народа не стидимо. То је кључна разлика између нас. А ни на који начин их ми нисмо организовали, ни једним позивом, ничим, што је све лако установити, али против свог народа да идемо нећемо. Баш сам био изненеђен, знате гледам претходна два дана су били пропали дани за ДС нападали су нешто мало, излетело оном некоме да помене тамо и Шешеља око Ђинђића, па онда да више не помињете Шешеља то су им савезници па су се усредсредили на ДСС. Питао сам се шта није у реду док нисам угледао синоћ „Данас“ у он-лајн издању па сам схватио да је све у реду. Наставиће кампању несрећници пошто немају чим добрим да се похвале у Србији.
Имате ли још питања? Хвала најлепше.
Замолио бих на крају те криминалце из Београда, те који су тај текст наручили из разних кабинета београдских да сад оду на Косово и Метохију и да кажу том народу окупљеном да су то криминалци и да су манипулисани од стране политичких странака па ћете да видите какав ће одговор од народа да добију, а не да то раде преко оних који о томе не знају ништа или не знају  готово ништа. Хвала вам најлепше!