Вести

Режим није у стању да начини озбиљне кораке ка Европи

Ми треба да тежимо томе да Србија може да оствари много већу запосленост, да подигне ниво плата у Србији, да људи живе неупоредиво боље. Животни стандард грађана Србије је данас угрожен нечињењем и неспособношћу.

Просто се поставља питање чему реконструкција Владе која је била, опет, само не реконструкција, која је била једно медијско замајавање грађана, кад ни ова реконструисана Влада, ни она пре ње, мада се ради готово о истој Влади, нису учиниле апсолутно ништа, односно Србија све дубље тоне у једну озбиљну економску кризу.

Чак имате и у последњих неколико дана различите изјаве истих функционера који сами себе изгледа демантују, па имате ситуацију да једни кажу да је криза прошла, да смо кренули у опоравак, па онда после три дана кажу да криза није прошла него да су тешка времена и даље пред нама. Нажалост по грађане Србије, ако наставе овако, криза не може да прође сама од себе, ниједна озбиљна мера није примењена, не ради се ништа озбиљно на томе да људи живе боље и заиста ова Влада, ако настави овако, Србија полако али сигурно улази у дужничку кризу.

Још једна ствар која илуструје због чега је у Србији овако, због чега је ситуација сваког дана све гора, и најновија информација која је прошла онако више као, хајде да кажемо, нека забавна информација, али врло забрињавајућа по Србију, а то је да је у Кини отворен најдужи мост преко мора. Шта је забрињавајуће у томе? Па забрињавајуће је што је кинески мост, који је дугачак 42 километра, иде преко мора, има 5.000 стубова, има чак и тунеле којима је међусобно повезан на одређеним деоницама, на врло компликованој је  петљи и све остало, коштао према западним изворима између 1,5 и 2 милијарде долара, а мост који се гради у Београду, који је дугачак 929 метара кошта  404 милиона и 900 хиљада евра.

 

Дакле, кад би се прерачунало, значи кад би градска власт Београда градила овај кинески мост, он би коштао вероватно негде око 40 милијарди, значи, овај мост је само 43 пута дужи од нашег, а кошта 3 пута више.

Значи, ово говори колико у Србији не постоји озбиљна борба против корупције, колико се и у пољу јавних набавки и у свим другим стварима уопште не води рачуна о интересу грађана.

СНС сматра да Влада Србије нема капацитет да изврши потребне реформе и да ће сваким даном којим она наставља да влада Србијом, грађанима Србије бити све теже и теже, а да ће грађани Србије од тога имати све већу штету и да је питање којим ће темпом Србија са оваквом Владом ући у ЕУ. Да би се у ЕУ ушло брже, да би се постигли стандарди да грађани Србије живе мало боље и да живе више налик грађанима Аустрије, Немачке па и других земаља ЕУ, мораћемо много више да радимо и мислим да ћемо морати да имамо озбиљнију, одговорнију и поштенију власт.